ROCS Blooming Sakura & Medical Minerals

декември 10, 2020 Maia Georgieva 0 Comments


Здравейте!
Както ви споменах наскоро в един от последните ми постове, в последно време доста често посещавам зъболекарката си. Май никога не бях ходила толкова често на зъболекар. За радост всичко приключи и вчера за последен път бях там. Вече си пожелахме "весели празници" и се надявам, че посещението ми следващият път в кабинета ще бъде за профилактичен преглед, а не заради проблем със зъб. Та, в последните месеци зъбите ми станаха доста чувствителни и имах нужда от по-специална грижа. Избрах да опитам два продукта на руския бранд ROCS, за който съм чела много хубави отзиви. Това са пастата за зъби ROCS Blooming Sakura и реминерализиращия гел Medical Minerals. Определено останах очарована и двете неща се оказаха страхотни. Със сигурност ще ги взема отново, а сега бързам да ви разкажа повече за тях. 

Паста за зъби ROCS Blooming Sakura
Първият продукт е една от най-продаваните им пасти за зъби - Blooming Sakura. Тя e за проблем с чувствителността на венците. Работи отлично за намаляване на чувствителността, както и срещу отдръпване на венците. Два много често срещани проблема. В нова опаковка е и се търси значително заради качествата си. 
Гарантира високо ниво на комплексна защита на зъбите и венците, благодарение на ефекта от BIO компоненти с естествен произход, активността на които се запазва благодарение на специална технология за приготвяне на пастата за зъби. Съдържа MINERALIN® комплекс, който е патентована комбинация от съставки: естествен протеолитичен ензим бромелайн, ксилитол, калциев глицерофосфат, магнезиев хлорид. Пастата за зъби съдържа и екстракт от вишнев цвят, който е източник на полифеноли – мощни природни антиоксиданти. Екстрактът, използван в пастата за зъби, е произведен във Франция от Alban Muller Int. компания, използваща уникална екотехнология, която запазва всички свойства и характеристики на натуралния продукт.
Комплексът MINERALIN®, заедно с екстракта от вишнев цвят, осигурява следните изразени ефекти, когато се използва:
- изсветлява емайла;
- укрепва твърдите зъбни тъкани и предотвратява развитието на кариес;
- дълготрайно почистване на зъбите и венците;
- предотвратява образуването на тъмна плака и зъбен камък;
- облекчава кървенето и възпалението на венците;
- освежава дъха;
- нормализира микрофлората на устната кухина и облекчава дисбиозата (има пребиотични качества);
- не съдържа флуор, антисептици. Ниска абразивност.

Използвам количество малко по-голямо от грахово зърно сутрин и вечер. Пастата има много готина текстура. Тя е с глицеринов носител и за това е малко по-течна, гелообразна и приятен полупрозрачен тъмно жълт  цвят. Веднага се усеща приятен свеж аромат. Изключително, изключително нежна и мека към зъбите и венците. Същевременно почиства уникално добре и оставя прекрасен свеж дъх. Много ми харесва това, че хем е деликатна, хем си върши отлично работата и оставя много свежест в устата. Определено забелязах значителна разлика и чувствителността наистина значително намаля. Хубаво е да се използва редовно две седмици, за да се усети разликата. Наистина след втората седмица видях резултатите и при мен. Определено ще я взема отново. Чудесен продукт!
Цената й е 13.90 лв. и можете да я откриете на https://dentopia.bg/.

Реминализиращ гел ROCS Medical Minerals
Другият продукт, който започнах да използвам е реминализиращият гел Medical Minerals. Един от най-ефективните естествени начини за предотвратяване на кариес и лечение на не-кариозни увреждания. В случай на вече съществуваща лезия на твърдите зъбни тъкани, реминерализиращата терапия спомага за възстановяването на минералното насищане и увеличаване на резистентността на емайла. В допълнение, използването на ROCS Medical Minerals гел води до значително подобряване на външния вид на зъбите (цвят и блясък) без избелване, което е особено важно когато избелването е противопоказно за пациента.
ROCS Medical Minerals е бионаличен източник на калций, фосфор и магнезий. Благодарение на специални добавки в състава си има адхезивни свойства и се придържа към зъбната повърхност, и след това постепенно освобождава калциеви и фосфатни йони, за да се осигури постоянно проникване на всички активни компоненти в зъбните тъкани. Ксилитолът повишава реминерализиращият потенциал на гела и инхибира активността на кариесогенните бактерии.
Има следните действия:
- зъбна реминерализация;
- превенция на кариеса;
- лечение при деминерализация, флуороза, ерозия на емайла и др.;
- терапия при повишена чувствителност на зъбите;
- поддържаща терапия при ортодонтско лечение;
- поддържаща терапия при избелване на зъбите.
Гелът е приятен за използване и има лек свеж вкус, който не дразни лигавицата на устната кухина. Текстурата му е прозрачна, гелообразна, със свеж аромат. След като се измия с пастата нанасям от него. Той се използва вечерно време преди да си легна и след като вече съм почистила зъбите си. Прилага се, като използвам отново количество колкото грахово зърно. Слагам го на пръста/четката си и нанасям върху зъбите. Той не се отмива и си лягам с него. Оказа се чудесен и също спомогна за укрепване на венците и намаляване на чувствителността. Препоръчвам го с две ръце и няма да ви разочарова.
Цената му е 21 лв и можете да на закупите на https://dentopia.bg/.

Също така спрях да се мия с електрическата си четка за зъби, защото електрическите са малко по-агресивни, и започнах да се мия с ръчна сензитив четка. Тази е с меки косъмчета, супер нежна към зъбите. Същевременно почиства без да дразни зъбите и венците ми. 
Зъбите ми определено заслужаваха по-добра грижа и я получиха благодарение на продуктите на ROCS. Очарована съм и от двете неща! Подарете си и вие здраве и усмивки! И както казват - #justbrushit!

Целувки и до скоро!

0 коментара: