SERPENT BOHÈME от BOUCHERON

ноември 28, 2020 Maia Georgieva 0 Comments


Ето го и новото съвършенство SERPENT BOHÈME на BOUCHERON. Чувствен, елегантен, пленителен. Аромат, който носи любов и ще развълнува всеки. Изключително балансиран - нито сладникав, нито натрапчив. Бутилката е просто произведение на изкуството. От нея струи лукс, злато и звезден прашец. Нежните нотки ме обгръщат във вълшебен воал, който чувствам по кожата си по цял ден. Определено нанасянето му е любимата ми част сутрин. Когато научих историята на парфюма, ми стана още по-пристрастяващ. А историята зад SERPENT BOHÈME е наистина впечатляваща и много интересна. Споделям я с вас.
SERPENT BOHÈME: История за любов

Годината е 1888 и Фредерик Бушрон се готви да поеме на пътуване в търсене на редките скъпоценни камъни, в основата на славата на къщата, която е основал 30 години по-рано. Вечерта преди да замине, той поднася на любимата си, жена му Габриел, много специален подарък, пълен със символизъм: пищно колие, представляващо змия, обсипана с диаманти. Това бил мъдър избор, тъй като за да защитава съпругата си, докато е далеч от вкъщи, той "заръчал" на животното защитник да държи Габриел под зоркия си поглед.
Фредерик Бушрон почерпил вдъхновение от свободния и уверен характер на жена си и създал дръзко бижу за нея, изключително модерно за времето си; деликатно релефните златни люспи съживяват колието, галят кожата с извивките си и играят със светлината при най-малкото движение на тялото.
Като защитен талисман и символ на вечната любов, колието змия на Фредерик Бушрон вдъхновява Къщата да създаде колекция за свободните и уверени жени, като Габриел Бушрон: SERPENT BOHÈME. (Серпан Боем или Змия Бохем/Бохемска змия).
Защитният дух, измислен от Фредерик Бушрон продължава да вдъхновява всяко творение в колекцията: златото е прецизно изваяно с деликатни „люспи", главата на змията е стилизираната забележителна капка, и светлината, която кулминира в в сърцето на капката от диаманти или разноцветни скъпоценни камъни. Няколко десетилетия по-късно, SERPENT BOHÈME се превръща в една от най-иконичните колекции на Maison Boucheron. Преливаща от история и символизъм, тя е вкоренена в модерността, обогатяваща се и обновявана с уникална стилистична свобода.
Черпещ вдъхновение от тази култова бижутерийна колекция, Boucheron Parfums създава нова едноименна линия парфюми, които естествено носят основните кодове на тези безценни бижута. SERPENT BOHÈME, бижуто покровител на Boucheron, сега е аромат, роден за уверените и дръзки жени, в знак на почит към характера на Габриел Бушрон.
"Serpent Bohemе въплъщава свободния дух, независимостта, и разбира се, елегантността, свободна от ограничения и тенденции. Той празнува животът, воден от красотата и мечтите. Неспирното „прераждане" на змията, която сменя кожата си, е като всяко ново обещание за щастие.
Ан Флипо предава тази свобода на движението, мисълта и жаждата за живот, чрез многопластова композиция от флорални, мускусни и шипрови нотки. SERPENT BOHÈME се разкрива весело с експлозия от цветове, в бляскав акорд от мандарина и касис с енергичен поклон пред изключителните пъстроцветни скъпоценни камъни, които скоро станаха част от колекцията.
В сърцето, уверен флорален букет разкрива най-изтънчените качества на розата, носеща чувственото удоволствие и светлина на есенцията от турска роза, в добавка към свежестта и вкусния намек на пустинна роза. Също толкова иконичният жасмин самбак завършва букета със слънчево настроение, като лъч светлина.
В базовите нотки, шепот на бял мускус кара цветята да се слеят с кожата. Топли нотки на лавдан на свой ред оставят усещане за кожа, целуната от слънцето. Сандалово дърво и пачули сладострастно освобождават трептяща следа парфюма.
Бляскавият резултат е роден от безупречната комбинация; балансиращи действия или игра на търпение, също както бижутерите внимателно майсторят златото, за да се получи завършено и флуидно цяло.
"Майсторът оформя скъпоценните камъни, за да разкрие скритите им качества, както аз работя със суровите съставки, за да разкрия всяка тяхна черта на характера."
Ан Флипо, парфюмерист
Змийски люспи, характерна черта на всички бижута SERPENT BOHÈME, покриват гърба на деликатния флакон, за да напомнят за защитния символизъм на влечугото. Изваяни като релеф, те изглеждат като издълбани в стъклото, а прецизността им се разкрива и през прозрачното гладко лице на бутилката. Равнопоставеното по важност злато е начин да се подчертаят детайлите, като пластинката отпред служи за основа на името на парфюма. Плетената черна връзка е увита около гърлото на флакона като колие и създава лек и елегантен контраст. В центъра, течността на парфюма, като висяща капка, разкрива пълния си бляськ, благодарение на играта на светлината със заобикалящите материали и текстури.
Изтънчен, без да бъде показен, SERPENT BOHÈME носи непреходна елегантност, плод на съюза между традиции и модерност.
Лукс в бутилка - бижу за уверената и сдържана жена, която обича класиката и елегантността. Изключително красива бутилка! Според мен ароматът е подходящ за по-зимните месеци и в момента се обливам в него, сякаш посипвайки звезден прашец и лукс. Несъмнено ще е един великолепен коледен подарък, на който всяка жена ще се зарадва! 
Цени на аромата: 30мл-95лв /// 50мл-130лв /// 100мл-193лв. В момента можете да се възползвате от -20% намаление. Ще го откриете на https://douglas.bg/boucheron-serpent-boheme-conf-55181. Предлага се още и в чудесни комплекти с душ-гел и лосион.

Целувки до скоро!

0 коментара: