My autumn activities

ноември 10, 2020 Maia Georgieva 0 Comments


Харесвам есента, въпреки че лятото си го обичам мноого повече. Все пак трябва да се наслаждаваме на красотата на всеки сезон. Днес ви подготвих пост, в който ще откриете няколко неща, които са ми любими през есента. 
1. Много обичам да пия чай и това е едно от нещата, които започвам да правя веднага след като захладнее. В последно време си правя от този чудесен английски чай - English Tea Shop - Organic Pomegranate Blackcurrant, който сестра ми беше донесла от екскурзията си до Англия миналата година. Пише, че е мечта за всики любители на „суперхраните“, защото е богат на антиоксиданти. Съдържа нар, хибискус, ройбос, касис, малини и боровинки. Супер ароматен и вкусен!
2. Друго нещо, което обичам да правя е да си запаля ароматна свещ. Винаги съм залагала на традиционните зимни аромати - ябълка и канела, портокалови корички и канела. В последно време съм обсебена от свещите на Yankee Candle и мноого ми харесват. Преди няколко дни ви показах първата тяхна свещ, която си взех, а сега ви показвам и още една. Тя е Yankee Candle A Calm & Quiet Place. Ухае толкова стилно и изтънчено. Сякаш на чистота. Сред нотките има цвете на мандарина, жасмин, кедрово дърво, мускус, сандалово дърво, пачули. Несъмнено всеки ще хареса в дома му да ухае на този аромат. Определено искам да имам още и още от така хубавите им свещи. Невероятно добри са! Yankee Candle са нещо като хермес, само, че не в света на парфюмите, а на свещите. В стилни буркани с различни големини и толкова добри аромати, изпълващи цялата стая. 
3. Определено през есента навън е много красиво. Когато няма вятър и в по-топлите дни излизам на разходка в морската градина, където намирам чудесни пъстри килими от есенни листа. 
4. Топлички одеалца и мекички пуловери. Просто супер много обичам да си облека мек пухест пуловер или пижамка и да се сгуша в топлото одеалце, под което мога да изкарам цял ден.
5. През лятото не ме свърта много у дома и не гледам филми толкова често. Все се запалвам по някой сериал през есента и изглеждам всички нови филми. В момента много харесвам сериала "Отмяната" с Никол Кидман и Хю Грант. Чакам с нетърпение всеки нов епизод. Ще се радвам да дадете предложение за някой хубав филм или сериал.
6. Четенето на книга обикновено става следобед, когато съм свършила задълженията си имам време за себе си. В момента чета „Ябълка на разбора“, която излезе по случай 75-ата годишнина на списание „Жената днес“. Това е сборник със 75 статии от и за женската душа на едни от най-добрите авторки на списанието през новото хилядолетие. Включени са разнообразни теми като любовта, обичта, секса, брака, децата, раздялата, ревността, изневярата, насилието, свободата, парите, остаряването… Това е първото заглавие на AVA Books – издателство, насочено към женската аудитория. Споделям ви любим мой откъс от книгата.
Обич е, когато... никога не вървиш сам от Йоана Гъндовска
Знаете ли какво се пее в химна на футболния отбор Ливърпул You’ll Never Walk Alone (Ти никога няма да вървиш сам...)? Магията на тази песен, писана първоначално за мюзикъл, после изпята от рок група, не е просто в думите или в музиката. Нито в това, че феновете на този велик отбор я пеят на всеки мач на любимия си тим. Магията се случва, когато отборът е разгромен, унижен, губи, а трибуните крещят: „Ти никога няма да вървиш сам...“. Понякога тези думи създават чудеса. Понякога просто са достатъчни. Това не е текст за футбола. И е, защото е част от цялото, което ти дава това усещане, че не си сам. Обич е, когато... не вървиш сам. Ти си до някого, с някого, за някого, за нещо, с нея, с него, с тях. Но никога не си сам. Разбираш, че си една мъничка частица от огромна енергия. И има милиони като теб. И ти си тях, те са теб. Защото обичта е възможна именно заради другия, другото. И това те прави несам. Обичта е докосване. Онова невидимото, което ти подсказва, че си се смял, че си плакал, че си падал, че си ставал, че те е боляло, че... Че сега си щастлив, че сега страдаш. И си го преживял, преживяваш с някого или с нещо. То е идвало към теб, с теб е, може и да си е тръгнало. Но е било. Вървели сте. Вървиш.
7. Грижата за ръцете през студените месеци е задължителна. Тези дни получих мултифункционалния крем на WELEDA - SKIN FOOD. Той е в мини размер и е супер удобен за носене в чанта. Много подходящ за сезона, тъй като от студеното време ръцете много загрубяват, а този продукт ги прави изключително меки и ги защитава. Съдържа екстрактот теменужка, който хидратира кожата, маслата от цветове на органичен невен и лайка успокояват, докато слънчогледовото масло подхранва и осигурява усещане за комфорт и топлина. В допълнение, пчелният восък защитава и предпазва кожата. Има богата текстура със супер свеж билков аромат, който е мноого зареждащ. Освен това, не знам дали знаете, но е любимият продукт на Виктория Бекъм. 
8. В по-студените месеци грижата за кожата и косата ни е особено важна. Ако през лятото съм проспускала да си правя маски и съм използвала по-груби ексфолианти за лице, сега гледам да наваксвам с маските за лице и коса, както и да използвам по-меки и деликатни продукти. Един нов продукт, който получих наскоро, но е толкова деликатен, че реших веднага да ви го покажа. Това е измиващият гел за лице на JOWAE. Подходящ е за нормална и комбинирана кожа, както и за чувствителна кожа. Формулата съдържа 89% съставки с естествен произход. Съдържа свещен лотус, както и още една чудодейна съставка: антибактериална липоамино киселина, която неутрализира бактериите и предотвратява появата на несъвършенства. Почиства, защитава и балансира кожата. Също така пише, че ден след ден кожата става по-стегната. Консистенцията му е гелообразна, лека и безцветена с деликатен аромат на мандарина, жасмин и мента. Използвам малко количество между дланите си, като нанасям върху мокро лице. Хубаво масажирам, докато гелът се превръне във фина, лека за изплакване пяна. Супер нежен и измива прекрасно. Да, препоръчвам го!
9. Да сготвя нещо вкусно като щрудел с ябълки, кекс с канела и орехи, мъфини или просто печена тиква с мед и орехи. 
10. Десето го оставям на вас. Дайте ми вашите предложения какво обичате да правите през есента.

Целувки и до скоро!

0 коментара: