Parasoftin - ексфолращи чорапи

април 09, 2018 Maia Georgieva 0 Comments


Пролетта е идеалното време за леко освежаване на стъпалцата, които вече все по-често ще са на показ. Ще ви споделя моето мнение за една терапия, която е много ефективна, а и лесна за прилагане у дома. Става дума за ексфолиращите чорапки Parasoftin. Вълшебните чорапки обещават да ексфолират краката и да възвърнат мекотата и гладкостта на кожата ви. Да елиминират ефикасно мазолите по крака. Отстраняват загрубялата и удебелена кожа. Овлажняват и омекотяват кожата на стъпалата. Отдавна планувах да ги направя, но все отлагах. Ето, че най-после им дойде времето.
Пакетчето съдържа два найлонови чорапа в универсален размер, две сашета с течност и лепенки, с които да се залепят. Като цяло се използват много, много лесно. Просто обувам чорапките на краката, а след това изливам прозрачната, приятно ухаеща течност в тях. Накрая залепям с лепенката чорапките в горната им част, за да ги затворя плътно. Върху тях обух и едни чорапки за по-голям комфорт. Стоях с тях час и половина, като беше съвсем приятно стоене с чорапки с течност. След това изплакнах краката с вода и ги измих със сапун. 
Веднага след терапията не се усеща някаква съществена разлика. Ефектът от чорапките идва след това. По принцип дават процесът на ексфолиране да започне след 4 - 7 дни и да отнеме още от 3 до 5 дни. Този процес е индивидуален и зависи от състоянието на кожата ви. При мен започна след около пет дена и продължи около пет-шест дена. Изразява се в това, че кожата на краката започва да се бели. Не се стряскайте, ако това стане. Това е самият ефект от ексфолиращите чорапки. Така и моите започнаха да се белят. Буквално цели кожи падаха от тях. От всички части на ходилото. Процесът не е болезнен и неприятен. Отминава за няколко дена. Докато краката сменят кожата си е добре да носим чорапки, за да не падат кожички около нас. 
След падане на старата кожа отдолу се показва нова, много гладка и мека кожа, нищо общо с предната груба и дебела. Ефектът е видим и е доста уау. Имах мазоли на малките пръстчета, които вече не се усещат така болезнени и опънати както преди, доста намалиха размера си и почти изчезнаха. Също така, благодарение на това, че стъпвам накриво, точно на възглавничките на стъпалата също имах доста твърда и задебелена кожа. Сега е изгладена и е като никога мега мека. Определено работят! Чорапките могат да се правят веднъж месечно, не по-често. Мисля да ги направя отново в началото на лятото. Така няма да имам никакви притеснения относно състоянието на стъпалата ми. Ще изглеждат прекрасно - без мазоли, неравности, задебелявания и груба кожа. В момента краката ми са божествено меки, изгладени и нежни. Ако и вие мислите да ги направите, защото ще ходите на спа, басейн, плаж или просто искате да имате хубави стъпала за някакъв случай, то си преценете времето. Трябва да поставите чорапките две седмици по-рано, за да имате достатъчно време процесът на ексфолиране да започне и да премине.
За мега гладки и нежни стъпала без мазоли и загрубяла кожа -  Parasoftin. Цената на чифт чорапки е около 10 лв и ги има по аптеките. Вие пробвали ли сте ги и какво мислите за тях? 
Целувки и до скоро!

0 коментара: