Арт карти за бебе от boom baby box

февруари 11, 2022 Maia Georgieva 0 Comments

Здравейте!

Нещо, за което научих съвсем наскоро са арт картите за бебе. Оказа се, че са много популярни в момента. Поставят се пред бебето, за да ги наблюдава с интерес. Може да се подредят, за да ги гледа докато е в кошарата, около мястото за смяна на пелените, докато го държим или докато е по корем. Също така може да се поставят по няколко. А може и да се показват една по една, като местим всяка карта бавно наляво, след това надясно. Така бебето ще започне да ги следи с поглед. Това ще му помогне да се фокусира и да опознае по-лесно света, който го заобикаля. Като цяло развиват фокуса и въображението. А защо са черно-бели ли? Защото според научните изследвания ретината при новородените не е напълно развита и те не могат да различават определени цветове и нюанси. Затова за тях се препоръчват високо контрастни, черно-бели илюстрации с остри очертания и ръбове, които е установено, че стимулират визуалната система на бебетата до 12 месеца.
Избрах два вида, които ми се сториха страшно сладурски. Първите са „Геометрични мотиви“. В комплекта има десет черно-бели карти с различен дизайн с геометрични фигури и форми, които привличат погледа на бебенцето.
Другите, които много харесах и то най-вече, защото имат коте на тях, а и са розови, са картите „Домашни любимци“. Отново десет карти, които изобразяват различни домашни любимци. От едната страна картите са черно-бели, а от другата са цветни. Хубаво е до шестия месец картите да се показват от черно-бялата страна, а след шестия - от цветната.

boom baby box предлагат и други готини видове. Кой бихте избрали вие?

Можете да ги откриете на: https://boombabybox.com/ и https://www.instagram.com/boom.baby.box/.

Целувки и до скоро!

0 коментара: