With love to your hair and the planet

април 14, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Хей, здравейте!
Наскоро видях, че Casyopea имат нови твърди шампоани за коса и веднага побързах да ги опитам. Имам опит с твърдите шампоани и смея да твърдя, че са едно от любимите ми изобретения в последните години. Супер яко е, че Casyopea са направили такива. Знаете, че всичко тяхно е натурално и преположих, че тези шампоани ще са мега нежни към косата. Имат два вида и грабнах и двата. Те са със 100% натурален състав. Съдържат натурални и органични масла, екстракти и билки. Създадени по щадяща технология, за пълното запазване на безценните качества на натуралните съставки. Още нещо много готино е, че са в картонени опаковки, с което Casyopea се грижат за природата. Определено ги препоръчвам, защото са с хубав състав, щадящи косата, нежни и толкова добре почистват без да премиват.
Първият е подходящ за коса като моята - нормална, склонна към омазняване. Съдържа масла от арган и жожоба, които са са дълбоко подхранващи и придават нежност и кадифеност на косата. Съдържа още екстракт от розмарин, който почиства и освежава. Самият шампоан е твърдо барче, с фантастичен аромат, който усетих още с отварянето на кутията. Разнесе се толкова хубав аромат на природа, на свежест, на билки. Може би се дължеше на ромарина в състава. Както Casyopea казват, шампоанът е терапия за косата, но и за сетивата! Нанасям го върху влажна коса, като хубаво втривам в корените и по дължините, след което разтривам с пръсти, изчаквам малко и отмивам. Само с няколко втривания, образува невероятно мека и пухкава пяна. Още, докато измивам, усещам колко гладка прави косата. Определено е нужно известно време на косата да свикне и с всяко следващо измиване става все по-хубава. Бих могла да кажа, че имаше подобрение и не се омазнваше толкова бързо. За блестяща, нежна, мека и пълна с живот. Нещо, което е важно да спомена е правилното му съхранение. Оставяйте го на сухо място, за да не се размекне. Това го знам от опита ми с твърдите шампоани като цяло. Хубаво е да го държите на сухо място в банята, като го поставите в метална или пластмасова кутийка например. 
Другият пък е добър за нормална коса, която е склонна към изсушаване. Него избрах за моята майка, която също е очарована. Съдържа масла от невен и авокадо, които са дълбоко подхранващи, регенериращи и заздравяващи. Формулата е обогатена с Витамин Е. Той се усеща някак по-различно в ръката и с друга консистенция. Има завладяващ аромат на какао.

Цената на всеки е 13,50 и можете да ги откриете на https://casyopea.com/

Споделете ми дали сте използвали твърд шампоан и имате ли си любимец?

Целувки и до скоро!

0 коментара: