La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel & Cleansing Micellar Foaming Water

април 25, 2021 Maia Georgieva 0 Comments


Тук съм, за да си поговорим малко за грижата за кожата и два разкошни продукта на La Roche-Posay, които откривам чак сега. Честно казано не знам до сега защо не съм ги изпозлвала, предвид това, че изглеждат супер примамливо тези така свежи и готини опаковки в синьо и морско-зелено. Постоянното носене на маска и на мен ми се отрази доста и в последно време не мога да се отърва от досадните пъпки. Маската е част от ежедневието ми и въпреки всички усилия, които полагах за да избегна така нареченото „маскне“, то се появи и при мен. Пъпките са предимно по бузите, челюстта и врата. Триенето на маската, изпотяването, бактериите от маската водят до възпаление и предизвикват акне. В първите дни се чудих дали не съм прекалила с похапването на сладки неща, но в последствие разбрах, че това е предизвикано от маската. Започнах да ги сменям още по-често, да нанасям по малко козметика, да почиствам кожата по-старателно и да я хидратирам редовно. За почистването на кожата започнах да използвам два продукта на La Roche-Posay.
Първият е почистващият микропилинг гел Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel. Той е подходящ за лице и за тяло, чиято кожа е мазна кожа, склонна към акне. Така че, ако имате пъпки по тялото, също е подходящо решение. Микропилинг гелът с микроексфолиращи и почистващи агенти помага за отстраняването на замърсяване и излишен себум и отпушва порите в дълбочина. Благоприятства за отстраняването на мъртвите клетки без да дразни. Черните точни и лъщенето са видимо намалени. Оставя на кожата мека, чиста и свежа.
Има лека гелообразна, прозрачна текстура с аромат на чистота. Ако имате акне и се притеснявате от думата „пилинг“, не го приемайте буквално - това е по-скоро нежно ексфолиране, което е безопасно да се използва два пъти дневно. Така ще работи чудесно, както за предотвратяване на акне, така и за лечението му. Определено оцених и факта, че този продукт не е силно ароматизиран и не дразни кожата ми. Разпенва се леко и дава толкова свежо усещане. Използвам го отскоро, но бързо се превърна в мой любимец и всяка вечер просто кожата ми си търси тази стъпка в почистването. След като изпомпя на дланта си малко количество, леко разтривам между влажните си ръце, след което лесно го нанасям по цялото лице и хубаво втривам. Получава се хубава мека пяна. Когато я изплакна след масажа, усещам леко охлаждане. Нещо, което не очаквах, но определено ми допада. Нали се сещате за ментовото усещане в устата си, след измиване на зъбите... тук е същото, само че върху лицето. Отлично премахва себума, замърсяванията, без да дразни или изсушава кожата. Дава прекрасно успокояващо усещане след използването му за мека, гладка и супер чиста кожа. Моят приятел го взе назаем и също много го хареса. Беше впечатлен от това колко добре се разпенва и как добре успява да почисти дълбоко кожата му по начин, който дори неговите фантастични и скъпи продукти не го правят. Според мен това не е изненада за никой, който вече е използвал продукти на La Roche-Posay преди и знае, че работят.
Другият продукт, който имам и е чудесно пухкаво решение за чиста кожа е почистващата мицеларна пяна за чувствителна кожа Cleansing Micellar Foaming Water. Почиства, омекотява и съхранява физиологичния баланс. Добра почистваща ефективност и съставки, подбрани за оптимална поносимост. Без сапун, оцветители, алкохол, парабени. Препоръчвам я не само за почистване на лицето от себум, но и за премахване на грим. Ще видите как просто го разтапя. Веднага ме спечели чудесната гъста мека пяна без аромат, която образува при изпомпване. Нанасям я по цялото лице, като хубаво втривам. Обичам да масажирам по две-три минути преди да изплакна. Много лесна за използване и винаги ми е приятно с нея, защото с много малко количество успявам да почиствя лицето. Супер икономична е и много нежна към кожата.
Oпределено двата продукта ми дадоха надежда, че решение на проблема има. Дори след седмица се вижда как се справят с упоритите пъпки по кожата ми. Тя стои по-изгладена. Голяма част от зачервяванията на бузите ми и на врата видимо започват видимо да намаляват. Опитайте ги и вие също ще ги заобичате.

Можете да ги откриете в аптека Хипократ във Велико Търново - чудесно място, където можете да намерите богато разнообразие от продукти.


Целувки и до скоро!

0 коментара: