Scentique Candles

ноември 13, 2018 Maia Georgieva 0 Comments



Има ли някой, който да не обича ароматни свещи? Едно от малките удоволствия в живота ми е да нося готин парфюм и да го усещам цял ден по кожата си. По същия начин обичам домът ми да ухае хубаво. Разбира се, не на силни и натрапващи, твърде изкуствени аромати или ароматизатори.
Доста често обичам да си паля ароматни свещи. Намирам, че създават невероятен уют и самото трептене на пламъка някак ме отпуска. Великолепните, фини аромати, които свещите излъчват, ме отпускат и определено ми помагат да забравя за стреса през деня. Разбира се, пробвала съм какви ли не, но намирам, че най-добрите са винаги тези, които съдържат натурални съставки.
Затова бях наистина развълнувана, когато Scentique Candles ми изпратиха да пробвам две от техните ароматизирани свещи. Наскоро създаденият бранд споделят, че "ние в Scentique смятаме, че нещата, с които се обграждате трябва да са етично формулирани и произведени. Използвайки натурален соев восък, дървени фитили и етерични масла при направата на нашите свещи, се стараем да произвеждаме най-добрата линия от аромати за дома, които да Ви вдъхновяват, напомнят за любими спомени и да съпровождат нови моменти. Decorate with scent...".
Предлагат се пет различни аромата, всеки от които звучи божествено. Аз получих Patchouli Leaf & Oud, както и Sweet Mango & Honeydew. Нямах представа как ще ухаят, но тръпнех в очакване да разбера. Усетих уханието още щом ги извадих от кутийките. Ароматът им изпълни цялата стая и се усещаше дни наред, дори и да не са запалени. После може би просто привикнах към него и не го усещах толкова много. Пристигат в стъклена чашка, а фитилът им е много интересен - като дървена пръчица, издаваща звук, като от запалена камина. Всяка е ръчно изработена със 100% натурален соев восък и терапевтични френски етерични масла. Имайки предвид, че продължителността на горене е 30 часа и количеството 200 гр, цената от 18,00 лв. е напълно приемлива. Горят чисто и равномерно. Когато ги запалих за първи път усетих истинският им невероятен аромат, който изпълни цялата стая.

За Patchouli Leaf & Oud създателите казват, че е едно типично бягство в Ориента, а пачулито е една от най-използваните и модерни съставки в нишовата парфюмерия. На мен ми ухае много лусозно и ми е истински фаворит. Абсолютно великолепие на смесица сякаш от топъл мускус и дървесни аромати. Усеща доста естествено и деликатно. Изобщо не е прекалено силен или натрапващ се аромат. Който влезе у дома, докато свещта гори или след като е била запалена, веднага пита на какво ухае и казва, че е много хубаво. Действа ми много успокояващо, дори и да я помириша само в чашката.

Sweet Mango & Honeydew пък ухае плодово, сладичко. Отново ароматът е доста естествен и приятен. Той е както ободряващ, така и доста успокояващ. Пише, че е вкусен гурме аромат! Модерният прочит на плодов аромат в комбинация със сочни парченца диня и лек меден привкус. Доста познато ми се стори в първия момент и тази вълшебна експлозия от аромати грабва веднага. Нежното ухание изпълва цялата стая, а горенето на дървената пръчица създава усещане за пукане на дърва от горяща камина. Блаженство! 
Ако сте почитатели на друг аромат пък, можете да разгледате и останалите видове, които предлагат. Знам, че е трудно да се откъснеш от аромат, от който си обсебен, но ви съветвам да опитвате и нови, защото не знаете къде се крие нещо още по-добро.
Дизайнът им е уникален и стоят прекрасно дори и само като декорация. Мисля, че доста са ги изпипали и и определено Scentique Candles е свещ, която трябва да пробвате.
Ето това е Facebook страницата им, а съвсем скоро ще е готов и сайта им - www.e-scentique.com.
Пожелавам им успехи, защото са прекрасни и създадени със стил и усет!
Опитвали ли сте  Scentique Candles? Кой е вашият любим аромат?

Целувки до скоро!

0 коментара: