My hair loves Salerm

юли 21, 2016 Maia Georgieva 0 Comments


Привет!
Днес се събудих с усещането, че е време за нов пост. Реших да пиша за две минита, които в момента са ми много любимички. Наскоро открих, че испанските продукти Salerm имат он-лайн магазин и веднага реших да го разгледам. Оказа се, че един от най-продаваните продукти в момента е маслото за коса с гроздови семки Salerm Biokera Grapeology Cosmetics. Преди бях опитала аргановото им олио за коса Arganology - (ревю тук) и бях останала много, много доволна от ефекта и резултата върху косата ми. Сега реших да пробвам и новия продукт. 

Salerm Biokera Grapeology Cosmetics



Какво казват за него:
Маслото от семена на грозде дълбоко овлажнява и подхранва. Подходящо е за всеки тип коса, дори и за хора с много чувствителен скалп. Salerm Grapeology гроздово масло е богато на антиоксиданти, които подобряват блясъка и предпазват от увреждане косата, премахва умората и застаряването на структурата на косъма. Попива бързо и не оставя следи.

Маслото е прозрачно с лек лилавеещ оттенък. Ароматът е супер приятен и сладък, като се запазва за кратко и върху косата. Когато чуем за масло, си мислим, че ще е тежко и мазно, което ще утежни и омазни косата. Това масло обаче има лека немазна текстура. Нужни са едва няколко капки, които разтривам между ръцете и нанасям по дължините на косата. По принцип го нанасям на леко влажна коса. Много обичам косата си след това - копринено мека, нежна, сияеща от блясък. 
Моето е мини в стъклена опаковка без помпичка от 10 мл. на цена 7,10 лв.  Въпреки че въобще не го пестя и нанасям редовно, след почти месец имам още и се оказа икономично. Има и голям вариант 60 мл. в стъклена опаковка с помпичка, което струва 32 лв. и сигурно няма да има изхабяване. 
Предлага се по фризьорските салони, както и он-лайн тук


Salerm 21 Express spray all-in-one



Другият продукт не е масло, а e балсам за коса. Има обаче подобно действие.

Спрей с моментално повдигащ ефект и мекота на косата, без заплитане на краищата. С кератин и копринени протеини, със слънцезащитен фактор за перфектна защита.


Спреят е много удобен за нанасяне, защото помпичката разпръсква по дължините на косата и после само я приглаждам с ръце и сресвам за по-равномерно разпределяне. Напръсквам косата, докато е още мокра. След това не се изплаква. Има бяла гъста консистенция. Първоначално ми се стори, че има силен и натрапчив аромат, но с времето му свикнах и даже вече ми се струва доста свеж. Остава върху косата за около час след напръскване. Консистенцията му е много интересна. Хем изглежда като балсам, хем пък между ръцете става течен, воднист, леко хлъзгав. Косата става невероятно мека и нежна, стои много по-подредена, нехвърчаща, незаплетена. Някакси я подхранва и съживява. Забелязала съм, че продуктите за коса, които съдържат копринени протеини действат много, много добре на моята коса. Тук има и слънцезащитен фактор, което прави спреят много подходящ за лятото.

Първоначално бях убедена, че маслото ще ми хареса повече, но след като започнах да използвам балсама, се поколебах и замислих кое е по-добро. Всъщност, ако трябва да избирам хммм... и двете :D

150 мл. - 15.50 лв. Хвърлете му един поглед - клик.
Чао, чао и до скоро :)
Целувки :)

0 коментара: