“Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш”

декември 24, 2019 Maia Georgieva 0 Comments


Днес ще ти разкажа за това “Как да бъдеш парижанка, където и да се намираш”. Авторки на книгата са четири страхотни и успешни парижанки, които невероятно изкусно са създали този ценен наръчник с полезни съвети. Тъй като току-що я прочитам, ще започна леко отзад-напред. В последните страници можеш да намериш имената и адресите на страхотни местенца в Париж – кафенета, сладкарници, пазари, ресторанти, хотели и други. Както несъмнено знаеш, щом мястото е препоръчано от местните, определено си заслужава. 
Та, сега да се върнем към образа на парижанката. Тя е главното действащо лице, което неуморно броди по парижките улици на своите петнайсетсантиметрови токчета, компетентно се изказва по всякакви въпроси и на пръв поглед умее всичко – даже й се отдава с лекота. Тя е непринудена, понякога леко арогантна, осъжда типа “селяндурско” поведение, привърженик е на тезата, че нещата трябва да са прости, а кича – напълно излишен. Има си свои жизнеутвърждаващи принципи, които си спазва. Един от тях е да си купи карта за фитнес, но винаги да си намери нещо по-добро за правене, като например да пие вино с приятелка. Ако разлистиш страницата на книгата, ще останеш очарован и от красивите снимки, които присъстват почти навсякъде. Те също допринасят за това да я опознаем още по-добре. Ще надникнеш в дамската й чанта, в гардероба и дори в кухнята, от която се носи мирис на френски гозби. В книгата даже има няколко рецепти за по-смелите, които обичат да екпериментират. Авторките не са пропуснали нито един детайл. Всичко е внимателно подбрано, аранжирано и поднесено като поднос с френски сирена. И всичко е толкова по френски – списък с френски филми, френски думи, френски книги, френски ястия, френски лайфстайл. 
Ех, Париж...След прочита на тази книга няма как да не ти се прииска да се потопиш в магнетизма му, да обиколиш булевардите, да купиш сувенири и парфюми, а защо не й букет от бели лилии? О-ла-ла!

Целувки и до скоро!

0 коментара: