Ecodenta - Свежест през целия ден

октомври 04, 2019 Maia Georgieva 0 Comments


В световния ден на усмивката ви споделям за три продукта на Ecodenta, с които ще имате красива усмивка. Зъбките ми мноого ги харесаха и всяко измиване с тях е истинско удоволствие. Този път избрах три продукта с био съставки, които взимам за първи път. Да, имаше още няколко неща на Ecodenta, които не бях пробвала все още. Това са пастата за зъби с папая и тази с кокос с 99% сертифицирани био съставки. Също така опитах и тяхната био кокосова вода за уста с алое вера, която е просто чудна и оставя дълготраен свеж дъх. Те са от тяхната био серия и са просто толкова лекички и нежни към венците и зъбите.
Първо опитах пастата за зъби с папая. Звучи много яка, нали. Е, такава е. Ecodenta Organic Papaya Anti-Plaque Toothpaste е с 99% сертифицирани био съставки и с естествен ефект на избелване. Естествените активни съставки на екстракта от папая - ферменти на плодовете от папая, безопасно избелват зъбите без да повреждат емайла. Екстрактът от папая и нежните абразиви ефективно премахват плаката, като по този начин възстановяват естествената белота на зъбите и помагат да се предотврати образуването на нови плаки и зъбен камък. Другата активна съставка - ксилитолът, има свойства за подпомагане на реминерализацията на зъбния емайл. Съдържа флуорид. Консистенцията й е бяла, полупрозрачна, доста гъста и гелообразна. Има много готин плодов аромат, а вкусът й е свеж. Пастата е много симпатична, въпреки че е за избелване на зъбите, те не стават чувствителни. Оставя свежо чувство в устата ми, а зъбите са перфектно почистени.
Другата паста за зъби е с кокос. Ecodenta Organic Coconut Anti-Plaque Toothpaste също е натурален продукт с 99.74% сертифицирани съставки. Не съдържа флуорид. Активната й съставка е цинкова сол, която има антибактериален ефект, подпомага разграждането на бактериални колонии на повърхността на зъбите и намалява образуването на нова плака. Все повече нашумя кокосовото масло като естествено избелващо средство за зъби и освежаващо дъха. Естествените съставки помагат да се премахне зъбната плака и да се предотврати образуването на междузъбен камък. Ксилитолът има свойството да стимулира реминерализирането на зъбния емайл. Текстурата й наподобява тази на пастата с папая. Отново е гъста, гелообразна и полупрозрачна. Има прекрасен аромат на кокосов орех и съвсем лек ментов вкус. Тази паста е много лека и нежна. Изключително деликатно почисва зъбите и оставя мек вкус в устата.
Бях супер ентусиазирана да пробвам и био кокосовата вода за уста с алое вера. Ecodenta Cosmos Organic Minty Coconut Mouthwash е био сертифицирана анти плакова ежедневна вода за уста. Съдържа екстракт от кокос, сок от алое вера и етерично масло от мента, които почистват труднодостъпните кътчета в устата и осигуряват мултиспектърен ефект върху венците. Водата за уста се бори срещу зъбната плака и помага за опазване здравето на венците и зъбите. Бутилаката е мега яка. В горната си част има нещо като дозаторче, което контролира количеството, което излиза.  Просто притискаш леко бутилката с ръка, като сякаш изпомпваш от водата и дозаторчето се пълни. През прозрачното шише се вижда, че цветът й е бял, но не прозрачен, а наподобяващ цвета на кокосовата вода. Ако сте пили кокосова коса, вероятно знаете, че тя има същия мътно бял цвят. Намирам вкусът й за много мек и приятен. Ароматът и вкусът й са на кокос и мента. Това е първата вода за уста с подобен аромат и вкус, която опитвам. Супер интересна и готина. Оставя дълготраен свеж дъх хем на мента, хем на кокос. Дава чудесно усещане за чистота в устата. Опитате я заради готиния ментово-кокосов ненатрапчив вкус. 
Създадени от природата, усъвършенствани от науката!Заслужава си да се пробват. Цените им варират в разичните аптеки и он-лайн магазини. Моите са от www.parfimo.bg, където винаги има супер промоции и бяха много намалени. Тази с кокос 100мл. - 8,50 лв.,  избелващата с папася 100мл. - 7,40 лв., а водата за уста 500 мл. - 9,70 лв. 
Споделете, ако вече сте ги пробвали.

Целувки и до скоро!

0 коментара: