Как да направим перфектната снимка

октомври 19, 2019 Maia Georgieva 0 Comments



Хей, привет!
Как сте?
Много често получавам съобщения, че харесвате снимките ми и ме питате как и вие да направите красиви кадри. Питали сте ме с какво снимам, обработвам ли снимките си. Реших да ви споделя моите трикчета за готини снимки.


1. На първо място много зависи с какво снимате. Според мен това е най-важното нещо, за да се получават наистина хубави снимки с отлично качество. Определено това е нещото, в което си заслужава да инвестирате - хубавият фотоапарат. Със сигурност е по-добре да снимате с добър фотоапарат, отколкото с телефон. Моят е Nikon D3300, като имам няколко различни обектива, които сменям според това какво снимам.






2. Осветлението е ключово - от скоро имам и осветление, което включвам допълнително в стаята, когато правя снимки. С него определено стаята грейва и снимките се получават мноого по-добре. Има голям ринг, който може да свети в бяла или мека жълта светлина. Ако искате да направите "по-бяла" снимка, включвате бялата светлина, а ако искате да направите по-слънчева, тогава избирате по-жълтата. Преди правех "по-избелени" снимки, докато сега предпочитам идея по-жълти, топли, слънчеви снимки. Отделно с бутони - и + можете да контролирате силата на светлината. Осветлението има и поставка за телефон и може да се използва, ако решите да правите и Youtube видеа. Определено е чудесен уред, който ми помага да направя хубава снимка и в по-мрачен ден. Линк към осветлението, което имам: http://bit.ly/2MSBgbw / banggood coupon: http://bit.ly/2M56Cwc / Double 11 Sale: http://bit.ly/2MwkBdB

3. Хубава дневна светлина. Още нещо, което е изключително важно. Няма как да се получи хубава снимка, ако я правите в мрачно помещение. Изберете светла стая с голям прозорец и снимайте точно пред прозореца на пряка светлина. Много често дори дърпам щорите на прозорците, за да влезе още повече светлина в стаята. Разбира се, не заставайте с гръб към прозореца, защото така спирате светлината и така да се каже тъмните на предметите, които снимате. Обикновено, когато снимам заставам или в страни или с лице към прозореца. Определено светлината може да промени изцяло излъчването на една снимка. 

4. Изберете хубав фон или основа, върху която ще снимате. Как? За този тип снимки на предмети и продукти най-добрият фон е белият или дървеният, заради тяхната простота и това, че пасват на всичко и помагат на продукта да изпъкне на снимката. Винаги използвам най-обикновена бяла дъска, нощното шкафче, завивката на леглото си, дървения под, върху които нареждам нещата за снимка. Ако имам възможност, отново ги поставям до прозореца и/или включвам осветлението за още повече светлина.

5. Композиция. Добре е да подберете предмети, които си съответстват и пасват - както цветово, така и тематично. Не нареждайте прекалено много предмети за една снимка.

6. Разположение на предметите. Нека да има пространство между тях. Лично аз предпочитам продуктите да са разположени на разстояние един от друг, а не наслоени един върху друг, за да са ясни и видими. Също така много често докато снимам размествам и пренареждам отново нещата и снимам отново. Повярвайте ми винаги тези кадри с пренаредени предмети, когато всичко вече си е на мястото, се получават по-добре.

7. Няколко кадъра. Да, когато правя снимки никога не оставам само с един кадър. Винаги правя по няколко, за да съм сигурна, че имам хубав. Може да се случи предметът да не е на фокус и да е размазан. Затова винаги се затраховайте с поне няколко кадъра.

8. Експериментирайте с приложения. Instagram ни предлага множество филтри, сред които да избираме и да постигаме прекрасни резултати и красиви снимки. Още по-добре е, ако си поиграем с приложения като Afterlight и VSCO Cam, които предлагат по-сложни опции за редактиране. Пробвайте, докато откриете вашия любим и отличителен стил. За моите снимки използвам Photoshop, като не мога да твърдя, че съм някакъв спец, но за малко изветляване и добавяне на контраст на снимките се справям.

Е, това е! Надявам се да съм ви била полезна. Просто експериментирайте и пробвайте. Пожелавам ви приятно снимане и да направите перфектната снимка!

Целувки и до скоро!

0 коментара: