Лосион за тяло и крем за лице с бял слез на Weleda

септември 09, 2014 Maia Georgieva 2 Comments

Здравейте!
Днес имам за показване цели два продукта на Weleda от серията с бял слез. Съдържа крем против подсичане, крем за лице и лосион за тяло. И трите продукта са подходящи както за бебета и деца, така и за възрастни, които имат свръхчувствителна кожа със склонност към атопичен дерматит.
Съставките на продуктите са натурални и изключително нежни и щадящи. Това са бял слез, трицветна теменуга, ценни растителни масла, органично кокосово масло и пчелен восък. Гамата с бял слез не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и суровини от минерални масла.
Продуктите обещават да намалят зачервяването, да успокоят и овлажнят кожата и да поддържат естествените й функции. 







Лосионът за тяло с бял слез ми е много любим. Използвам го все по-често в края на лятото, защото кожата ми просто се бели на люспички. Имам много сухи участъци по цялото тяло, най-вече краката и ръцете, които ужасно ме сърбят. При почесване кожата ми започчва да се бели и от редовното чесане направо ми стават ранички. Не знам защо се получава това, но почти всеки път след края на лятото се случва. Един вид тена си заминава и цялата ми кожа трябва да се излюспи или там както се казва. Знам, че за да поддържаме тена хубав и наситен за по-дълго трябва да се хидратираме както отвътре, така и отвън. Да приемаме много течности, но и да поддържаме кожата с различни хидратиращи продукти. Така реших, че този лосион ще ми свърши работа. Опаковката е 200 мл. Текстурата му е много плътна и наситена. Има лек, едва доловим аромат, който се дължи на натуралните съставки. Наистина понякога предпочитам просто лосионът да не мирише на нищо. Да се намажа, кожата ми да е ок и да не усещам силен и наптрапчив аромат. Тук  не са използвани аромати, защото децата със свръхчувствителна кожа често имат проблеми с тях. По указания дават да се нанася два пъти дневно – сутрин и вечер. Аз нямам навика да се мажа толкова често и се намазвам след баня. След като нанеса лосиона, усещам съвсем лек, ненатрапчив аромат върху кожата си. Попива бързо и само след няколко минути имам хубава и добре овлажнена кожа. За сега най-засегнатите ми части - краката и ръцете са по-добре и не усещам толкова силен сърбеж както преди. Надявам се всичко да е ок съвсем скоро. 
Всички съставки на лосиона за тяло: кокосово масло, сусамово масло, вода, глицерин, пчелен восък, какаово масло, слънчогледово масло, масла от семена на пореч и сафлор, бадемово масло, глицерил стеарат, екстракт от корен от бял слез, екстракт от трицветна теменуга, ксантанова гума, скуалан.





За щастие кризисната ситуация не е засегнала лицето ми и там все още не съм се зачесала и забелила. Дано и да не се случва. Имам една миниатюра на кремът за лице с бял слез. Опитах го и също ми допадна. Отново е добре хидратиращ и подхранващ. Текстурата му е средно гъста. Има лек аромат, същия като на лосиона за тяло. Попива сравнително бързо. Използвам го, за да предпазя и лицето си от сухота и зачервяване. Доволна съм от хидратацията и предотвратява напълно изсушаването на кожата. 
Съставките и на крема са уникално добри: кокосово масло, сусамово масло, вода, глицерин, пчелен восък, слънчогледово масло, масла от семена на пореч и сафлор, бадемово масло, глицерил стеарат, екстракт от корен от бял слез, екстракт от трицветна теменуга, млечна киселина. 


Weleda е сертифицирана органична козметика (серификат Natrue).


И двата продукта ми допаднаха особено много! Особено лосионът за тяло!
До скоро!

2 коментара:

  1. Къде могат да се намерят и какви цени вървят? Грабна ме изчистеният състав..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей!
      Цената на лосиона за тяло (200мл) е около 40 лева, на крема против подсичане (50мл) – около 20 лева, а на крема за лице (50мл) – около 25 лева. Можеш да ги откриеш в почти всяка аптека, както и он-лайн (например в Enzo - http://www.enzo.bg/search/?EXPS=weleda&f=2-1) :)

      Изтриване