“Вселената пази гърба ти” от Габриел Бърнстейн

юли 30, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Прочетох “Вселената пази гърба ти” в момент, в който имах нужда да чуя нещо успокояващо, надъхващо и като цяло друг поглед върху ситуацията. Съветите, които дава Габи са много, но и ако пробваш да направиш упражненията и се опиташ да погледнеш на нещата от друга перспектива, наистина са от полза.
Едно от важните неща е да знаеш, че Вселената никога няма да ти даде задача, с която да не може да се справиш – всеки получава точно това, което е способен да понесе. Човек е устроен така, че да изпитва страх. Това е нещо нормално, но както Габи казва – бихме могли да се опитаме да превърнем страха във вяра, да се отърсим от него, да бъдем по-смирени. Всеки има его и усещане за важност и когато егото ти бъде наранено, първата реакция е да отвърнеш на удара с удар, да демонстрираш важността си. Но ако погледнеш от друг ъгъл и просто се отдръпнеш, като оставиш Вселенато да те води по пътя на любовта, а не този на страха, нещата ще си дойдат на мястото. Особено важно е да не губиш своето присъствие, защото то е твоята сила. Твоето позитивно присъствие разширява външния ти свят. Ако усетиш, че си загубил връзка с него, опитай се да го възстановиш – това е твой собствен избор. Избери пътя към любовта. Избави се от навика си да съдиш другите – всеки го прави, но така ти се чувстваш зле. Ето защо пробвай да възпримеш другия човек сакаш това си ти. Със сигурност ще се почувстваш по-добре.
Габи споделя много свои лични истории в книгата, както и на нейни приятели и познати. Чете се лесно и приятно. Ако си по-последователен от мен, може да си подчертаеш полезните упражнения или да си ги препишеш в тетрадка, за да са ти под ръка. 
Можете да я намерите на https://www.lifetimepublishing.eu/
Приятно четене!

0 коментара: