“Винаги има решение” на Мари Форлео

юли 15, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Току-що завърших книгата на Мари Форлео “Винаги има решение” и бързам да споделя първите впечатления. Книгата е супер мотивираща, надъхваща и бих казала успокояваща. Винаги има решение е житейската философия на Мари, която научава от майка си. Въпреки всички трудности, пред които е изправена Мари, тя винаги успява да намери решение. Дори когато полета изглежда, че ще бъде изпуснат, че няма достатъчно умения и познания за работата, която й предлагат, че е натрупала финансови дългове, тя успява да се справи. В книгата тя споделя своя житейски опит, както и истории на хора, чието положение изглежда безнадеждно. Най-силно ме впечатли една жена от разиващия се свят, която въпреки че е системно подложена на тормоз от мъжа си, успява да се изучи и да получи университетска степен. По-късно тя се бори за това жените от нейното населено място да имат достъп до образование. Ето и някои неща, които ще се опитам да запомня от тази книга:
Всеки трябва да мечтае, но и да знае какво точно иска да му се случи.
Най-лесно е да напредваш с малки стъпки по пътя към успеха – да раздробиш мечтата на малки парченца и всеки ден да работиш здраво, за да постигнеш целта си.
Да се страхуваш е нормално, но не се отказвай.
Не отлагай, а действай. Няма по-подходящ момент от сегашния. Ако видиш, че не намираш време за нещо, то значи това нещо не е важно за теб. Причината е, че не искаш да го направиш, а не че нямаш време.
Стреми се към напредък, а не към съвършенство. Това, че не си перфектен, не би трябвало да те тревожи.
Ако нещо ти бъде отказано, а ти много държиш на това нещо – бори се, откажи да ти бъде отказано, защото може да постигнеш целта си.
Не критикувай – защото това е запазена марка на хората, които са нещастни. Насърчавай, подкрепяй и помагай на другите.
Светът се нуждае от твоята дарба – всеки, който иска да започне нещо ново си казва, че това вече е направено. Сигурно тази реплика е позната на много хора. Но никой никога няма да го направи по начина, по който ти ще допринесеш за това. Ето защо, не се отказвай, бори се за твоята мечта.
Благадаря за прекрасните часове, които ми достави тази книга. Насладете й се и Вие.
“Помниш ли онова момиче, което се отказа? И никой друг не го помни.” Неизвестен автор
Можете да я намерите на https://www.lifetimepublishing.eu/

0 коментара: