Simple, easy and tasty

май 19, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

"Ех, да имаше малко маслинки" - това каза, преди няколко дни приятелят ми, докато похапвахме салата. Е, зарадвах го! И то не с какво, а с изключително вкусните италиански маслини
Leccino (Taggiasca) на SALVIANI. Каза си "ехааа", щом зърна този супер красив буркан, а отваряйки го, се разнасе аромата на зехтин. Неустоимо вкусно и веднага ти се иска да ги прибваш. Имат два варианта - маслините могат да са в зехтин и в олио. Нещо, което ги прави още по-апетитно изглеждащи. Веднага си топнах хапчица топло хлебче в зехтина. И така няколко пъти... защото не можах да се спра!
Маслините сорт Лечино идват от Пулия, Италия и са най-популярните италиански маслини, разновидност на Таджаска. Имат лилаво-кафеникав цвят и притежават деликатна сладост, интензивен вкус и аромат и много висока масленост. Много ми харесва това, че са супер месести и без костилка. Толкова вкусни! Още нещо готино е са безсолни и са подходящи и предпочитани от деца. Размерът им е малък и обикновенно варира между 180-220 броя в килограм. Добавям ги към различни салати и ястия и просто чудесно пасват. Към салати са просто перфектни. Отличен вариант за месни и рибни ястия, пасти, сирена, салати, ориз, сандвичи, както и чудесна съставка за сосове. Също така разбрах, че могат да се добавят и комбинират чудесно към десерти с цитрусови плодове и шоколад, Трябва да опитам, за да открия този напълно нов вкус.
Още нещо, което е тайната съставка на всяка моя пролетна салата е зехтинът екстра върджин Latzimas. Най-висок клас, с референции от професионалните готвачи в България. Произвежда се и бутилира в малка фабрика на остров Крит, Гърция. Спечелило е през годините над 20 международни награди за качество. Прави се от ръчно брани маслини, сорт „Коронейки“, чрез технологията студено пресоване. Изключително свеж, с лека маслена структура, притежаващ наситен и атрактивен маслинов вкус и аромат, и лека пикантност. Вписва се към всяко ястие, без да се натрапва. Изтънчено присъствие, което нежно докосва сетивата. Едва ли има някой, който не е чувал за многобройните му ползи. Добавен към вкусна салата, рибка, чеснова паста, хляб, сирене, напоено в зехтин.... А вие за какво се сещате, когато чуете думата “зехтин“?

И да, всичко е толкова просто... няколко маслинки, капка зехтин и вече е много по-вкусно!
Можете да ги откриете на https://olimport.bg/.

Целувки и до скоро!

0 коментара: