Amalina - нежна грижа за дрехите и кожата

март 30, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Хей, здравейте!
Отново е време за пране. В седмицата пускам две-три перални и най-после съм щастлива, че се постопли и мога да ги простирам навън. За първи път използвам продукти на българската марка Amalina и съм впечатлена от аромата и мекотата. Избрах прах за бяло и цветно пране и омекотител с аромат на бор. Супер много харесвам този аромат и за пореден път ме мога да спра да го помирисвам. Този път обаче върху дрехите си. Преди малко пак бях на терасата и усетих аромата на свежест, който се носеше от спрострените дрехи. 
Прахът за пране е изцяло натурален и е с грижовно подбрани съставки, нежни към кожата и към природата. Съдържа готварска сода (натриев бикарбонат), калцирана сода (натриев карбонат), морска сол, сапунена база на растителна основа, етерично масло бор. Много ме изкефи металната кутия, в която пристига. Абсолютно готина идея! Тя е рециклируема опаковка и може да се изхвърли в жълтия контейнер за метал и пластмаса. В нея има включена малка дървена мерителна лъжичка. За едно пране са нужни 30 гр - четири лъжички. Може да пробвате и за петна като 1 ч.л. се разтваря с малко оцет. Петното се намазва и престоява 15 мин, след което се пере. Прахът е с доста наситен аромат на свежо борче в кутията, но когато извадим дрехите от пералнята този аромат се усеща съвсем леко и деликатно. Те са отлично изпрани и имат лек свеж аромат на чисто.
Омекотителят пък е в стъклена бутилка. Отново рециклируема опаковка, която може да се изхвърли в зеления контейнер за стъкло, а капачката – в жълтия контейнер за метал и пластмаса. Съдържа лимонена киселина и етерично масло бор. От него слагам 1-2 чаени лъжички за една пералня. Супер, супер меки и нежни стават дрехите. Определено подсилва аромата и го прави по-траен.

Видях, че имат и с аромат на лавандула, който ще бъде следващият ми избор.

Харесва ми, че открих безвредни и нежни към кожата продукти.

Можете да ги откриете на https://amalina.eu/

Целувки и до скоро!

0 коментара: