Nigel Bradley and the lost book

юни 18, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Един от особено полезните съвети при изучаването на английски е да се четат книги на този език. Това беше и една от причините да прочета Nigel Bradley and the lost book – малко да си припомня езика, като се потопя във фантастичния свят на магиите. Автор е V.E.Davidson, името обаче е псевдоним на писателя, който е българин. Доста потаен е в интернет пространството, но пък можете да го октриете в Instagram – млад, интелигентен и много амбициозен автор. Целта му книгата да бъде написана на английски, е да стигне до по-голяма аудитория, а и вероятно защото лесно се изразява на този език. Разказа ми, че е бил вдъхновен от Дж.К. Роулинг и книгите за Хари Потър. Определено бих казала, че има допирни точки.
Действието в Nigel Bradley and the lost book се развива в Англия, а главните герои са банда хлапета, които се оправят на приключение. Целта им е да спасят местната библиотека от затваряне и както става ясно по-нататък да бъде превърната в търговски център. Колкото по-надълбоко обаче ровят в историята малките детективи, толкова повече тайни откриват, както и замесени тъмни сили. На помощ им се отправя магичен ястреб, който всъщост някога е бил най-добрият приятел на бащата на Найджъл. Пътуване до Лондон ги отвежда към тамошната библиотека, където откриват за изчезването на една особено ценна книга. А защо е толкова ценна, какви още магични елементи се появяват и каква е връзката с Бъгария, оставям на Вас да разберете.
Ако обичате книги за фантастичния свят на магиите и приключенията, препоръчвам Ви Nigel Bradley and the lost book. Мисля, че особен интерес биха имали тийнейджърите, които изучават английски в училище и се увличат по фантастики – тази книга би била идеална за тях.

0 коментара: