Celebrating the real taste

юни 13, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Хей, здравейте!
Днес попаднах на много интересна информация в страницата на Каймакани. Знаете ли, че...в света официално има над 2,000 вида сирене, което означава, че на човек би му отнело повече от пет години да опита всички тях, ако пробва по един различен вид всеки ден? И въпреки че и до ден днешен много хора сами приготвят сирене у дома, ако нямате достъп до качествено фермерско мляко или не помните къде сте скрили рецептите на баба, можете да се насладите на домашния вкус на сирене Каймакани. Готиното е, че всички продукти Каймакани се произвеждат единствено с мляко от тяхната собствена кравеферма. Те се грижат кравите им винаги да се хранят само с чиста природна храна, като не използват никакви добавки или подобрители. Този естествен процес е пренесен и в самото производство, в което са напълно изключени каквито и да били изкуствени оцветители или консерванти. И въпреки, че това означава по-кратък срок на годност и визия различна от масово произведените млечни продукти, това е техният отличителен белег за качество и автентичен фермерски вкус.
От месеци наред купуваме единствено това сирене и кашкавал и определено си припомнихме вкуса на истинското сирене. Този вкус от преди много години, който си спомням от детството. Обичах времето при баба и дядо, с които похапваме вкусни филии с домашна лютеница и сирене, както и шопска салата с обилно настъргано сирене отгоре. Каймакани ни предлагат фермерски сирене и кашкавал, в различни разфасовки. Взимали сме всякакви и до една винаги са в топ качество. Винаги имаме по една в храдилника и не знам колко точно сме изяли до тук. Определено ги опитайте. Кашкавалът съм добавяла към пица, салата, паста, сандвичи и е толкова, толкова вкусен. Направо се топи в устата. Сиренцето пък е ежедневно на трапезата със своя плътен млечен вкус. Дали просто нарязано и полято със зехтин и поръсено с босилек или към любимата салата. Освен това съм приготвяла с него солен кекс, огретен, солени мъфини, сирене по шопски, баница, паста с домати и сирене и винаги ястията стават невероятно вкусни.
Мога да говоря доста за тях, но спирам до тук. Оставям на вас да ги опитате и споделите. Ако и вие сте в търсене на добри фермерски продукти, които да бъдат качествени и вкусни, задължително ги пробвайте. Ще ви изненадат с вкуса си.

Целувки и до скоро!

0 коментара: