Kérastase Specifique Bain Prévention & Vichy Dercos Energising

юни 14, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Взех си два от най-поръчваните шампоана против косопад от notino.bg. Kérastase Specifique Bain Prévention и Vichy Dercos Energising. Имат доста коментари и всички положителни. Затова набързо се навих да ги пробвам и аз, за да видя как ще подействат на моята коса. Реших да ви ги покажа и на вас и да видим какви прилики и разлики откривам при двата. 
Първото, което се вижда е големината на опаковката. Този на Vichy е 400 мл на цена 33,10 лв, докато на Kérastase е 250мл на цена 30,40лв (в момента намален от 41лв.). Да, единият е почти двойно количество на същата цена. 
Друго, по което се различават е видът коса, за който са подходящи. На Kérastase е добър за фина коса, а на Vichy за всички видове коса. И на двата основната цел е да се борят с oредяващата коса и косопада. Съставът на Kérastase включва: Citronellol – регулира образуването на себум, почиства скалпа и косата от мъртвата кожа, остатъците от продукти и други замърсявания; лимонена киселина – подобрява състоянието на скалпа и фоликулите, необходими за растежа на косата; успокояващи вещества – насърчават регенерацията на скалпа. А в съставът на Vichy имаме: аминексил – молекула, действаща срещу косопад, действа против втвърдяването на колагеновата обвивка, запазва мекотата и еластичността на тъканите, които се намират около корените на космите. Също така видях, че този на Kérastase е без силикони, а този на Vichy - без парабени.
Текстурите им също са различни. На Kérastase е прозрачна, някак гелообразна и със средна гъстота. На Vichy пък е млечно бяла, леко по-гъста сякаш. Нужно доста малко количество, за да измият косата. И двата се разпенват хубаво и правят изключително мека и деликатно ароматизирана пяна. Оставям да подействат няколко минутки и изплаквам.
Отделно мога да спомена, че виждам разлика и в косата си след измиване с единия и другия шампоан. И при двата косата е блястяща, мека, жива, копринена, лесна за оформяне, сияйна и подвижна. Kérastase я прави някак по-лека, феерична и  гладка, докато този на Vichy я оставя някак по-плътна и не толкова подвижна. Определено и двата са чудесна грижа и ще ги взема отново. Така и не се отличи единия или другия като по-любим. Когата винаги изглежда супер чиста, блестяща, жива. Забелязвам все по-малко косъмчета на четката си. 

Целувки и до скоро!

0 коментара: