Sara Samadi Хидратиращ крем Frangipani

февруари 19, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

Още едно вълшебно попадение, което е част от грижата ми за кожата е кремът за лице Frangipani на Sara Samadi. До скоро това беше непозната марка за мен и се радвам, че се запознах отблизо с продуктите им. Предлагат натурална козметика за лице. Като създателката им - Сара Самади се оказа, че е от моя град - Бургас. Нещо много готино, което научих, е, че е наполовина от Афганистан. Родът й се казва Самади и от поколения се славят с изготвянето на лековити кремове. Тяхна е била и грижата за поддържане здравето и дълголетието на управниците. Разбира се, няма как в наши дни това да не продължи. Така съхранените стари рецепти намират нов живот и приложение в лицето на козметичната линия, която ни представят. За да бъде още по-съвършена, създателката записва медицина и се развива в английска академия за натурална козметика.
Беше изключително удоволствие да опитам крема с франджипани, който избрах. Идва в чудесна стъклена опаковка. Иновативната формула е обогатена с eкстракт от морски водорасли, отгледани в екологично чист район и натурални масла от био сертифицирано земеделие. Всяка съставкa има свое уникално действие и в комбинация те се борят с процесите на стареене на кожата. Екстрактът от морски водорасли има висока концентрация на каротеноиди, мастни киселинини и стероли, които стимулират синтеза на колаген. Натуралните масла, използвани във формулата, съдържат микронутриенти- важни за поддържане на равновесието на кожната микрофлора.
Екстрактът от Франджипани забавя процесите на стареене на кожата, подобрява еластичността и придава нежен флорален аромат на крема.
Текстурата е невероятно нежна и направо се топи върху кожата. Има чудесен флорален аромат, който изключително много напомня на натуралните му съставки. Използвам го сутрин върху почистена кожа. Омекотява и хидратира чудесно, като остава нежен слой, който предпазва кожата през целия ден. Препоръчително е да се нанася един път през деня, аз предпочитам да го правя сутрин. Така през целия ден кожата ми е добре хидратирана и подхранена. Перфектен е за зимата и студът навън. Препоръчам го и определено искам да опитам още нещо на бранда.
Можете да откриете крема и прочетете повече за него на https://sarasamadi.com. Цената му е 68 лв. и можете да го поръчате от сайта.

Целувки и до скоро!

0 коментара: