Yves Rocher I ♡ My Planet

август 08, 2019 Maia Georgieva 1 Comments


Здравейте на всички!
Още през юни получих няколко нови продукта от Yves Rocher. Всъщност имам блога си от 2013 година и това е и първата ми пр пратка от тях. Йееей!! Супер много се зарадвах, когато се свързаха с мен. Веднага щом получих нещата ги подредих в банята и започнах да им се наслаждавам. Първото, което забелязах, още щом ги сложих сред другите неща на рафта беше, че те са толкова мънички и сладички. Има обяснение за това. Yves Rocher са помисли за природата и новата им серия Plaisirs Nature е насочена към опазване на околната среда. Шампоаните и душ геловете са едни от най-продаваните козметични продукти днес. Именно за това те създадоха концентрирани продукти, които поместиха в по-малки бутилки. За тях се използват 50% по-малко пластмаса и са рециклиращи се . Така: по-малко пластмаса = по-чиста Земя. Замисляли ли сте се колко всъщност пластмаса ежедневно изхвърляме? Наистина много! Тези мини опаковки на душ геловете и шампоаните от 100 мл стигат за доста дълго време и отговарят на опаковки от по 400 мл. т.е. ще осигурят толкова къпания, колкото душ гела от 400мл. Бутилките им имат удобен дозатор, който помага да се контролира количеството. Едно капване е напълно достатъчно, за да измиете обилно цялото си тяло или коса. Или 1 натиск = 1 доза = 1 душ. 97% от съставките им са с естествен произход, имат неутрално pH и са без консерванти. Те не само щадят природата, но и са супер леки, удобни и практични. Не заемат много място, компактни са и са подходящи за пътувания, дори и по-дълги пътувания. А най-, най-якото е, че са с готини текстури и меега свежи, наситени, истински, интензивни аромати, които направо ще ви зашеметят. 
Веднага ви показвам двата душ гела Yves Rocher Plaisirs Nature Concentrated Shower Gel, които имам. Толкова малки и сладки на пръв поглед, а даващи такава свежест и отскок. Жестоки са!
Фаворит ми е този с манго и кориандър. Още през опаковката си личи как искри в наситен оранжев цвят. Брандът са създали отлична комбинация от гел алое вера, етерично масло от кориандър и екстракт от манго. Една единствена доза и ууу-ля-ля. Зашеметяваща експлозия от мека, нежна, пяна и уникален жив наситен свеж аромат. Толкова мноого ми хареса този вкусен аромат! Сочен, плодов, без да става прекалено сладък. Суупер летен е! Ако търсите нещо свежо за лятото - ето го!


Другият душ гел, който опитах е с нар и червени плодове. Съдържа гел от био алое вера и екстракт от бурбонска ванилия. Отново прекрасен наситен цвят, същата гъста и супер добре разпенваща и измиваща текстура. Ароматът отново е вълшебен и супер въздействащ. Ухае ми на сочни свежи плодове. Просто толкова добро настроение ми създават тези душ гелове! Друго нещо, което забелязах е, че са супер икономични и се изразходват доста бавно.


Освен душ гелове, серията Plaisirs Nature съдържа и концентрирани шампоани. Бутилката на Yves Rocher Plaisirs Nature Concentrated Shmpoo от 100 мл осигурява 30 измивания и се равнява на шампоан от 300 мл. Текстурата му е прозрачна и гъста. Има осезаем свеж цитрусов аромат. Едно капване е напълно достатъчно да измия перфрктно косата си. Първият път останах "уау" и бях озадaчена как една такава малка капчица създаде тази огромна мека и пухкава пяна. Също като душ-гелите и шампоанът се разпенва супер добре и измива прекрасно. Да, веднъж опитах и си сложих две капвания, но беше напълно излишно да разхищавам продукта. Една капка за цялата коса си е абсолютно достатъчно. Прави косата много свежа, мека и блестяща. Дори мисля, че с този шампоан не се омазнява толкова бързо.

В кутията бяха прибавили и един почистващ гел Yves Rocher Pure Calmille Cleansing Gel, който премахва замърсявания и следи от грим. Пише, че е обогатен с биологично чиста лайка, получена чрез 100 % натуралния метод Fresh Extraction и не съдържа сапун. Знаете, че лайката е известна със своите успокояващи и защитни свойства, което прави този продукт супер добър за кожата ни. Подходящ е за всеки тип кожа. Съставките са 93% с естествен произход. 0% оцветители, минерално масло и парабени. Текстурата му е гелообразна, със средна гъстота, прозрачна, свежа, с нежен аромат на растения, на цвята, на природа. Необходимо е много малко количество, за да измия лицето си и е дооста икономичен. Разнасям и втривам по кожата. Наистина е супер нежен и ако мога да кажа естествен, мек продукт. Много деликатно премахва замърсяванията и почиства кожата без да й навреди по някакъв начин. Няма да я остави суха и опъната. Също така не щипе и пари на очите. Ако имам някаква пъпчица, също не й дразни. Успешно сваля грима и измива отлично!

Един стар техен любимец, който използвам от зимата насам е възстановяващият балсам Yves Rocher Expert Repair Balm с био масло от карите. Използвам го като крем за ръце, но може да се използва върху цялото тяло. Подходящ е за успокоение на много суха кожа. Текстурата му е уникална - кремообразна, божествено мека, кадифена, гладка, същевременно е  невероятно наситена и богата. Има прекрасен аромат, който се запазва и след нанасяне и просто обожавам. Толкова добре подхранва кожата и оставя перфектно усещане. Не искам да свършва. За жалост дъното на кутийката от 150 мл вече се видя и имам още съвсем малко от него.

Сега се запознах с хидратиращия флуид за тяло с алое Yves Rocher Aloe Vera Pulp Moisturizing Lotion. С 96% съставки от естествен произход, без минерални масла, оцветители и парабени. Подходящ е за нормална до суха кожа и ми дойде идеален за подхранване на кожата след плаж. Текстурата му е супер лека, въздушна, не много гъста, бяла на цвят. Разнася се лесно и попива бързо. Прекрасно освежава и хидратира без да оставя филм. Прави кожата много мека и гладка и утолява жаждата, от която се нуждае кожата. За лятото е превъзходен!

Можете да ми напишете кой продукт ви хареса на-много и бихте си го взели.



Целувки и до скоро!

1 коментар:

  1. Не бих предположила,че концентрираното количество на тези продукти ги прави икономични.Хидратиращия флуид за тяло с алое Yves Rocher Aloe Vera Pulp Moisturizing Lotion. С 96% съставки от естествен произход, без минерални масла, оцветители и парабени е нещото,което бих си взела,защото е нещо различно,като продукт въобще.

    ОтговорИзтриване