My teeth care

февруари 04, 2019 Maia Georgieva 0 Comments




Използвате ли електрическа четка за зъби? Откакто преди няколко години започнах да се мия с такава не съм си и помислила да спра да я използвам. Чудя се дори как преди съм се мила с обикновена. Разликата в почистването на зъбите е просто очевидна. Преди около четири години за първи път пробвах четката на Philips Sonicare. Изпробвах всички възможни резервни глави, но Diamond Clean са най-добрите. Почистват уникално, правят зъбите по-бели и венците ми определено се чувстват по-добре. Тази година точно ден след Коледа четката ми отказа. Просто не искаше да се пусне. Помислих, че няма батерия, но не беше от това. Сложих я да се зарежда, но лампичката й не се светна изобщо. Тъкмо си бях получила коледните подаръци. Ако се беше развалила малко по-рано със сигурност щях да пиша до Дядо Коледа да ми донесе нова четка. Досетих се, че точно по това време Billa предлагаха комплект от две четки с 50% намаление. От 250 лв бяха намалени на 125 лв. Обиколих целия град и всички магазини, но бяха изчерпани. Точно когато вече бях загубила надежда, приятелят ми открил един комплект в магазина до тях. Бях супер щастлива. Оставих едната четка за резервна, тъй като цялото семейство сме с електрически четки. Само две седмици след това се развали и четката на майка ми. Започна когато си поиска сама да се включва и изключва, докато напълно не спря. Отново не искаше и да се зареди. Изглежда имат някакъв период на живот и след това просто отказват. Но пък съм мега доволна от тези четки и няма да спра да ги използвам.
Както знаете любимите ми пасти са тези на Elgydium. Купувам ги пак и пак. Наскоро леко разнообразих и започнах да използвам пастите за зъби на Ecodenta. В сайта за козметика parfimo.bg има голямо разнообразие от пасти за зъби и вода за уста на марката. Ecodenta е създадена в сътрудничество с Литовския университет по медицински науки и е тествана от зъболекари. Продуктите на марката са обогатени с активни съставки от подбрани растения, които бързо и много щадящо помагат за елиминиране на проблеми със зъбите и венците. Съдържат също естествен източник на калций - kalident (калциев хидроксиапатит), който затваря пукнатините и нарушената повърхност на зъбите, предпазва от кариеси и дезинфекцира. Kозметика Ecodenta се произвежда от естествени вещества, които са полезни за здравето и не вредят на околната среда. Пастите не съдържат пенливи или абразивни съставки, пероксид, SLS или парабени.
Избрах да пробвам три от тях. В момента се мия с Ecodenta Toothpaste 2 in 1 Refreshing Anti-tartar. Пише, че тя предотвратява появата на зъбен камък. Съдържа екстрактът от червена боровинка. Минала година почистих зъбния си камък, тази също мисля да го направя. Въпреки че не пуша и електрическата четка до голяма степен спомага да не се образува такъв, все пак имах. Тази паста е супер свежа. Прекрасно почиства зъбите и има много хубав вкус. 
Нямам търпение да пробвам и другите две: Ecodenta Toothpaste for Sensitive Teeth. Паста за зъби, предназначена за облекчаване на симптомите на чувствителни зъби, с лайка и екстракти от карамфил. Както и Ecodenta Toothpaste Multifunctional - паста за зъби, която е подходяща за цялото семейство. Съдържа 7 билкови екстракта. Помага да се предотврати образуването на зъбен камък.
Освен тези има и още няколко много готинко изглеждащи като например паста за зъби с аромат на пъпеш и на кокос. Също ще се пробват.
Знам, че ще ме попитате и за ластичките, затова споделям. Тези Invisibobble The Traceless Hair Ring са в цвят Mint to be и са в супер свеж ментов цвят!

Целувки и до скоро!

0 коментара: