Roberto Cavalli | Просто аз

декември 26, 2018 Maia Georgieva 0 Comments


Роберто Кавали 
“Сега не искам да ме наричат стилист или дизайнер, а ми харесва да смятам себе си за художник в модата; човек, комуто му харесва да доставя удоволствие, да превръща обикновения бял плат в ценен брокат.” 

Автобиографията на Роберто Кавали е като едно от брилянтните му хрумвания да нареже малки парченца кожа и да ги използва за сътворяването на колекция. В книгата бързо се сменят епизоди от живота на моделиера. Така както той не обича скуката и застояването на едно място, така и бързо ще прелиствате страниците, узнавайки за изпъстрения му с много приключения живот.
 В началото започва с Втората Световна война и разстрела на баща му. Преминава през опитите му да се впише в различни училища, като постига успех в художественото –може би понеже дядо му е бил художник. Едно от любимите му занимания в онези години е било организирането на дискотеки, което обаче приключва със срещата на първата му любов – Силванела. За да покаже на родителите й, че е решен да успее и да бъде отговорен глава на семейство, се регистрира в Търговската палата и става предприемач преди да е навършил 21 години. Занимава се с печат върху трикотаж. След известно време обаче се разделя със съпругата си. Ражда се идеята, която го прави известен – първата в света щампа върху кожа. Нестандартните му идеи в модата са отражение на неговата същност – с много приключенски дух и интерес към непознатото. Екстравагантен е и в избора си на домашни любимци – немската овчарка Вълк, шимпанзето Чита, истински Тъгър и бял бухал. Неслучайно се занимава и с коневъдство – Cavalli ит. коне. 
 Втората част от живота на моделиера започва със срещата с мис Австрия – Ева, неговата голяма любов. Славата му в модата се завръща след една реклама с брюнетка, облечена само с джинси, набучени с пера, а дългата й коса скрива всичко останало. Макар и той самия да счита, че няма стил, който да го откроява, любими са му леопардовите, зеброви и тигрови отпечатъци върху кожа. Четейки редовете на автобиографията, ще се доближите до човека Роберто Кавали, който може да е дързък, но и стеснителен, романтичен и за когото никога нищо, не е прекалено. 
Книгата можете да намерите в книжарниците, както и на www.hybridbooks.eu

Целувки и до скоро!

0 коментара: