PhytoEssence Biocosmetics - Gentle Cleansing Face Oil & Natural Soap with Ilang Ilang and Oatmeal

октомври 06, 2017 Maia Georgieva 0 Comments

Здравейте!
След като споделих някои от моите любимци в момента тук, получих доста въпроси за почистващото олио за лице с жожоба на PhytoEssence Biocosmetics. Това е българска марка, която започна да се налага все повече и срещам продуктите им доста често. Когато преди известно време ме попитаха кой продукт искам да опитам, бях запленена от Gentle Cleansing Face Oil with Jojoba. Все по-популярни стават подобни почистващи олиа за лице и затова избрах именно това така апетитно изглеждащо олио. То съдържа изцяло натурални съставки като витамин Е и екстракт от розмарин. Внимателният подбор на натурални масла го прави подходящ за всеки вид кожа.
Текстурата е под формата на леко олио, със светло жълт цвят. Има невероятно въздействащ ванилов аромат, просто е супер отпускащ. Изполвам го, за да премахна грима си вечер или просто, за да почистя лицето си от нечистотии. Изполвам 3-4 помпички от продукта в сухите си чисти ръце. Започвам да го масажирам по лицето си с кръгови движения, като избягвам зоната около очите. По този начин гримът/себумът започва да се стапя и разтваря. След което добавям малко топла вода на ръцете си и продължавам да масажирам още около минута. Започва да се образува нежна лека бяла пяна, която се премахва лесно с топла вода без да оставя мазен или лепкав филм. Изплаквам лицето си няколко пъти с вода и готово. За премахване на очния грим предпочитам да минавам с тампонче с мицеларна вода, въпреки че няколко пъти пробвах с олиото и също се получи. Първият път след като бях използвала олиото, напоих тампонче с мицеларна вода, за да проверя дали е останало нещо от грима по лицето ми. Е, нямаше и следа от фон дьо тена ми, тампончето си остана все така чисто и бяло. Отстранява каквото и да било от кожата, дори и упорит грим. Оставя кожата не само дълбоко почистена, но и идеално гладка, овлажнена и мека на допир. Лицето изглежда като след измиване с почистващ гел или пяна.

Избрах да пробвам и още един продукт - ръчно направеният натурален сапун с иланг-иланг и овесени ядки. Признавам си, че го избрах заради овесените ядки. За първи път чувам за сапун с такава съставка. Съдържа брашно от фини овесени ядки, богати на бета гклюкани, които притежават противовъзпалителни свойства. Natural Soap with Ilang Ilang and Oatmeal е подходящ за суха и чувствителна кожа. Може да се използва както за измиване на тялото, така и за лицето. Има приказен осезаем аромат на иланг-иланг, който ароматизира цялата баня. Прави мека пяна и оставя кожата нежна и благоуханна.
Вие пробвали ли сте някой продукт на PhytoEssence Biocosmetics? Имате ли си любим техен продукт? Радостна съм, че в България се създават толкова добри нови козметични марки.
Целувки и до скоро! :)

0 коментара: