Masks goals

октомври 04, 2017 Maia Georgieva 0 Comments


Хейй, как сте?
Есента става още по-уютна с пиенето на чайчета, гледане на филми, докато сме завити с топли одеала и носим меки чорапки. Още нещо, което ми създава такова едно хубавко усещане е времето, което отделяме на себе си. Поне сега успявам да намеря повече време за себе си, тъй като е по-хладно и не се размотавам насам-натам толкова много, а прекарвам повече време у дома. Споделям с вас няколко маски, които си правих в последно време и бяха част от прекарано спокойно време, през което си релаксирах напълно. 
NUXE Creme Fraiche de Beaute е 48-часова SOS маска за експертна хидратация. Подходяща е за всеки тип кожа. Съдържа 94,9% съставки от натурален произход. Може да се използва по два начина. Първият е като дневна маска. Нанася се тънък слой и се оставя да подейства 10 минути, след което се масажира и отстранява излишния продукт. Вторият начин е като нощна маска. Тук се нанася тънък пласт и се оставя за през нощта. Маската е с гъста бяла консистенция, която ухае невероятно свежо и отпускащо. Простоо, даа... вълшебен аромат! Пробвах да я нанасям и по двата начина. Много повече обичам да я нанасям и оставям за цялата вечер. Попива в кожата напълно, без да оставя неприятно усещане. Моментално кожата се усеща по-мека и освежена. Истинско удоволствие!
Друга маска, която нанасям и оставям да действа през ноща е тази на Fun’Ethic от серията "Живей своите 30". Бях писала повече за нея тук. Съвсем скоро предстоят изненади в блога, затова следете, за да разберете как да си спечелите награди от Fun’Ethic.
Преминаваме към шийт маската Facial Glow Rejuvenating Mask на Su-Man. Беше ми супер любопитно да я пробвам. Тя е тайванска и съдържа: екстракт от орхидеи (антиоксиданти за борба със свободните радикали и засилване на имунитета на кожата), минерален концентрат от морска вода (витамини и минерали), кафяви водорасли (успокояващи, хидратиращи и блестящи, пептиди - (за подобрение на еластичността). Опаковката съдържа четири маски. Всяка е в отделно пакетче. Супер много напоени в течност, която направо изтичаше от пакетчето, докато изваждах маската. Течността е безцветна, без аромат и малко лигава. Маската е съставена от три части (самата маска има два защитни слоя). Първо се премахва част от едната страна на маската, която е като мрежичка. След това се поставя маската на лицето откъм тази част. След това се премахва другата мрежеста част от другата страна на маската. Самата маска е от много интересен материал. Не е от плат, а от гумен, тънък и хлъзгав материал. Стоя с нея 10-15 минути, след което нежно масажирам и втривам останалото по лицето количество от течността, с която е напоена. Оставя лицето с кадифена мекота и мноого нежно. Тенът също е избистрен и кожата видимо сияе. Впечатлена съм!
Пробвах и трите минерални маски за лице на Vichy - Double Glow Peel Mask, Pore Purifying Clay Mask и Quenching Mineral Mask. 
Double Glow Peel Mask е ексфолираща маска с озаряващ ефект. Под формата на гел с мини частички. Нанасям я най-вече върху бузите и средата на челото. Сякаш се усеща едно леко пощипване по кожата, докато стоя с нея. 
Pore Purifying Clay Mask е глинена маска, която отпушва и почиства порите, прави кожата гладка и мека на допир. Нанасям я по цялото лице и изчаквам, докато изсъхне. Много нежна, почистваща отлично.
Quenching Mineral Mask е хидратираща минерална маска с много лека, голообразна текстура. Чувства се едно охлаждане, докато стоя с нея. Тя е най-леката маска сред трите и според мен е подходяща за всички, които щрак - искат да дадат малко свежест на кожата си.

Е, това е!
Хайде до скоро :)

0 коментара: