Book Review: “Шинрин-йоку” от Франсеск Миралес и Ектор Гарсия

юни 14, 2020 Maia Georgieva 1 Comments


След като наскоро прочетох ”Икигай: тайните на Япония”, останах много приятно изненадана да разбера от издателство AMG, че е излязла нова книга от поредицата. “Шинрин-йоку”, отново написана от тандема Франсеск Миралес и Ектор Гарсия, е изключително приятна книга, подходяща за хора, които се интересуват от японския начин на живот или просто са отворени към това да изпитат удоволствие от още една прочетена книга. 
Шинрин-йоку от японски ознавача да се къпеш в зеленина. Книгата проследява различните полезни и терапевтични ефекти за човека от това да излезеш на разходка сред природата. Представи си какво би било поне веднъж седмично да включиш телефона си на режим полет, да забавиш крачка и да изключиш от съзнанието си всички предстоящи задачи. Така през цялата седмица ще си зареден с енергия и вдъхновение. В Япония се организират веднъж годишно подобни излети от компанията, където си нает на работа. Ако пък не ти е възможно често да излизаш сред природата, в книгата има страхотни идеи как да принесеш шинрин-йоку у дома. Това например може да е чрез подходящи растения, които да премахват токсичните вещества, присъствие на зеления цвят или гледане на документални филми за природата. Да се вслушаш в песента на птиците, да изпиеш чаша ароматен чай, да се слееш с природата чрез медитация, да осъзнаеш, че в природата нищо не е завършено и съвършено, ще ти помогне да се отпуснеш, да бъдеш по-осъзнат и концентриран.

Самата книга е изпъстрена с горско зелени страници и илюстрации в японски стил. А сега слагам край на ревюто и се отправям на разходка в парка. На теб предлагам да почерпиш вдъхновение от шинрин-йоку и освен на плажни бани, това лято да се отдадеш и на изкуството да се къпеш в горите. 


1 коментар:

  1. Якщо у вас були фінансові проблеми, то вам пора посміхнутися. Вам потрібно лише зв’язатися з містером Бенджаміном із сумою, яку ви хочете позичити, і терміном платежу, який вам підходить, і ви отримаєте кредит протягом трьох робочих днів. Я просто в шостий раз виграв позику в 700 тисяч доларів на термін 180 місяців з можливістю виплати до закінчення терміну придатності. Містер Бенджамін допомагає мені з позикою. Зв’яжіться з ним, і ви побачите, що він дуже чесна людина з хорошим серцем. Його електронний лист lfdsloans@outlook.com, а його номер телефону WhatApp: + 1-989-394- 3740

    ОтговорИзтриване