“Gucci в името на моя баща” от Патриция Гучи

август 16, 2018 Maia Georgieva 0 Comments


“Gucci в името на моя баща” е историята на един живот, в който се преплитат амбиция, любов, лукс, милиони долари, но и горчивината от предателството и забиването на нож в гърба. Патриция Гучи – сладкодумната тайна дъщеря на Алдо Гучи, ни превежда през най-съкровените си спомени за нейния баща – Алдо Гучи. След като неговият баща – Гучо Джованбатиста Джачинто Дарио Мария Гучи основава компания с потенциал за световен успех, Алдо започва своята кариера като желае да превърне Италия от страна на бедни, ядящи пица имигранти в нещо много по-престижно. И разбира се несъмнено успява, като усилията, които влага и бизнес нюха му го превръщат в пионер на Бевърли Хилс много преди Ив Сен Лоран и Шанел. Неслучайно го наричат Микеланджело на търговията. Гаранцията за качество и безпогрешния стил стават отличителен знак на всички оригинални продукти, произведени с емблемата на Гучи.
Наред с успехите на своя баща, Патриция ни разказва и за красивата любовна история на родителите си. Навярно в днешно време любовните писма са отдавна забравени в миналото, но книгата ни напомня, че те могат да превърнат ухажването на една жена в нещо много романтично. Макар и връзката между Бруна и Алдо не винаги да е лесна, тя устоява на много трудности и продължава три десетилетия.
В края на живота си обаче, човекът, който твърди бъди малък, за да си великсе сблъсква с амбициите за величие на хора от семейстово си, желание за мъст, поемане на контрол и накрая разпада на семейния бизнес. И все пак накрая Алдо Гучи – титанът, превърнал марката Гучи в символ на престиж, осъзнава, че не парите и успехът са значимите неща в живота, а хората, които обичаме.
Търсете в Hybridbooks и книжарниците.

Целувки и до скоро!

0 коментара: