Ecoegg яйце за пране

февруари 06, 2018 Maia Georgieva 0 Comments

Здравейте!
Колко от вас са чували за Ecoegg? Да, до скоро и на мен ми беше неизвестно какво е това интересно яйце и за какво се използва. Всъщност това е прах за пране, който се намира в тази сфера и просто се пуска при прането в пералнята. 
Яйцето е пластмасово, но няма вероятност да се нарани и деформира по някакъв начин по време на пране в пералнята. То е съставено от две части, които лесно се отварят. В тях се изсипват топченцата и след това се затваря. Има си означения, които много подробно показват как трябва да се поставят двете части една върху друга, а след това леко се завърта горната част, за да щракне. Ако искаме да го отворим отново, се натиска един бутон и леко се завърта на една страна. След многократни пранета, яйцето никога не се е отваряло, изглежда по съвсем същия начин както в началото на използването му. 
Както сами можете да забележите топченцата са два вида - едните са бели, а другите са по-тъмни. Преобладават белите, които съдържат активните почистващи вещества. Те са направени от 30% анионни сърфактанти и 15%-30% не йонни сърфактанти, както и парфюм. Тъмните топченца са от турмалин и имат за цел да омекотят водата и да направят белите още по-активни. Може да се използва многократно. Има си табличка, в която просто отмятаме всяко пране и така виждаме колко пъти сме прали с него. Може да се използва до 54 пранета, което всъщност е много, много за мен (може би 3-4 месеца), но разбира се, зависи от това колко често пускате пералня. Това е най-малкта разфасовка. Има още две вида - за 210 и за 720 пранета. С прането топченцата започват да се смаляват и стават все по-малки. По това можете да разберете, колко още живот му остава. Когато станат съвсем мънички, значи е на привършване. А когато свършат, можете да си заредите отново яйцето с нови топченца, които се продават отделно за презареждане.
Най-много от всичко ми харесва това, че е прах за пране без никакви химикали или избелващи вещества. Много често се чудим кой прах е най-добрият за нас - дали да изберем течен, гел, таблетки или на прах. Дали да изберем с по-силен или по-слаб аромат. На каква марка. От къде да го закупим, за да бъде наистина качествен. Изобщо, търсим най-доброто за нашите дрехи и съответно най-доброто и безвредното за нашата кожа. Особено внимание отделяме при избора си на прах за пране и за нашите деца. Искаме той да е колкото се може по-безвреден за тях, да не предизвиква алергии, сърбеж, дразнене. Ecoegg залагат именно на това. Той е прах за пране с природни съставки. Изключително подходящ за бебешки и детски дрехи. С него можем да изпираме спално бельо, всякакви дрехи (от различни материи и в различни цветове). Готино е, че не трябва да се съобразяваме дали пускаме бяло или цветно пране, защото магичното яйце изпира и двата вида. Супер подходящ и за чувствителна кожа. 
Изполвам го вече близо месец. С него може да се пере при 15 градуса до 60 градуса. Аз го използвам или на 30, или на 40 градуса. По принцип изпирам от леко замърсени до средно замърсени дрехи и се справя отлично. Не съм опитвала с някакви по-замърсени дрехи с петна. Ако можем да броим покривката от масата за "по-замърсена", мога да кажа, че изпира петната от нея. Но за по-упорити не знам как би се справил. Моят е лилавият с аромат "Пролетни цветя". Има още два вида - "Нежен памук" и "100% без аромат". Този ухае деликатно на цветя. Много ми се иска да опитам и другия аромат. Когато извадя прането от пералнята се усеща приятен и свеж аромат. Изпира отлично и дрехите са меки, пухкави и супер нежни дори и без използване на омекотител. Ecoegg е един чудесен иновативен продукт, който си заслужава да се пробва. Можете да се запознаете по-подробно с него тук.
Целувки и до скоро!

0 коментара: