Inveda - етерично масло от лавандула

декември 31, 2015 Maia Georgieva 0 Comments

Здравейте! 
Това е последният пост за тази година! Благодаря на всички, вас, които ме следихте и четяхте с интерес! Пожелавам ви весело посрещане на новата 2016 година! 
А сега преминавам към ревюто. То ще е на лавандуловото масло, на което се наслаждавам от известно време. Свързвам го с изминала есен, когато го пробвах за първи път. Като цяло не съм много запозната с маслата, начините на използването им и предназначението им. Но започнах да напредвам с познанията си в областта.

С малко ровене из интернет и четене тук и там се запознах с ползите на този толкова благоуханно масълце.
Някои от тях са:
-успокояващо действие;
- подхранващо действие;
-облекчава главоболие и мигрена;
ма антисептични свойства;
-препоръчва се при простуда и грип;
-леки кожни наранявания;
-ефикасно при ужилвания от насекоми;
-слънчеви изгаряния;
-идеално средство за пречистване и освежаване на въздуха.


Може да се използва по няколко различни начина. Много обичам да си масажирам слепоочията, когато се чувствам настинала. Понякога, когато не мога да заспя, си капвам няколко капки върху възглавницата. Замирисва много свежо. Също така може да се сложи в изпарител, над свещичката. Така стаята ще се ароматизира много приятно и това ще помогне да се успокоите, отпуснете и релаксирате. Понякога минавам и с памуче върху лицето, за да го омекотя и регулирам секрецията на себум по кожата. Ако съм ухапана от комар, намазвам мясотот, за да го успокоя. Случвало се е да го използвам и за масаж на тялото при настинка.
Поместено е в мини стъклена бутилчица. Има си дозатор, като не позволява да се разлива, а едва-едва лекичко се точи капка по капка.
Бутилката е тъмна, за да се запазят свойствата на маслото.
Още с отварянето се усеща аромата.
Маслото е безцветно, течно и мирише тооолкова хубавооо - на истинска току-що откъсната лавандула и направо се пренасяш в лавандулови полета :)
Пише, че за успокояване при стрес и преумора в аромалапма се сипват 4 капки Лавандула и 3 капки Лимон или във вана 6-10 капки Лавандула върху 1 чаена лъжица сол. При безсъние 2 капки Лавандула върху възглавницата. За ароматизиране на помещения в пулверизатор 60 капки Лавандула в 100мл вода.
Бутилчицата, която е 10 мл. струва 15 лева. Можете да я погледнете в сайта на https://www.inveda.bg/
Ще видим през 2016 година! 
Бъдете живи и здрави!

0 коментара: