Мароканско чудо за коса Marrakesh

август 06, 2015 Maia Georgieva 0 Comments


Когато видях за първи път продуктите за коса Marrakesh си казах "Уау, нещо точно за мен". Много харесвам ориенталски неща, направо ме привличат и искам на секундата да са мои, да усетя завладяващия аромат и загадъчността, която носят. Та, исках да пробвам всичко, за да избера най-добрия продукт за моята коса. Опитах три масла (олиа) за коса, една маска и един шампоан. Като цяло продуктите са много добри и наистина всеки би могъл да си хареса по нещо, което ще се отрази добре на косата му. Има доста голям избор. Всички продукти можете да намерите и разгледате в добре познатата Златна рибка.


Започвам с маслата, които опитах. Те са много единтични, но все пак имат разлика в ароматите и в консистенцията, в зависимост от косата, за която са предназначени. Съдържат арганово масло от Мароко и конопено масло. Като цяло имат едни и същи ползи за косата:
- Подобрява значително текстурата и състоянието на косата
- Оставя косата кадифено мека
- Осигурява дълготраен контрол на хвърчащите коси
- Подсилва блясъка
- Намалява времето за сушене наполовина 
- Подходящо за боядисани коси 
- Прави косата по-лесна за оформяне

Еликсир с конопено и арганово масло Marrakesh Oil Hair Styling Elixir Dreamsicle

Прозрачен цвят, олио, но някак една доза по-маслено и по-плътно. Има невероятен плодов аромат на слива и мандарина. Използвам върху суха или влажна все още коса. Прави я бляскава, спомага за по-лесното й разресване и не я утежнява.



Лек еликсир с конопено и арганово масло Marrakesh Oil Light Hair Styling Elixir Dresmsicle

Това е по-леката версия, подходяща за по-фини коси, която няма да я утежни. Също има прозрачен цвят, ароматът е същият. Не е толкова мазно и не толкова плътно като консистенция, а малко по-течно. Отново прави косата блестяща и пригладена, но все пак на мен ми допадна повече първият вариант - Oil, нищо, че косата ми е по-скоро фина и би трябвало да се чувства по-добре с Oil Light.

Лек еликсир с конопено и арганово масло Marrakesh Oil Light Hair Styling Elixir Original
Отново прозрачно, тъй като е по-леката версия го намирам за по-течничко, не толкова гъсто, но все пак достатъчно мазничко и наситено, за да придаде на косата дозата мекота, блясък и сияние. Не мога да ви опиша аромата - просто уникален! Влюбих се в този аромат! Ако не харесвате ориенталски аромати, вероятно няма да ви допадне, но на мен много ми хареса. Ухае на смесица от подправки, не натъртващо, а нежно и с финес напомня на Ориента.

Маска чудо с конопено и арганово масло Marrakesh Miracle Masque Deep Conditioning Hair Cocktail
Маската е изключително гъста. Има същия уникален ориенталски аромат. Подходяща е за суха, увредена и стресирана коса, както и за боядисана. Стигна ми за две нанасяния. Добре разпределих по цялата дължина, след което седях няколко минутки така преди да изплакна. Добре подейства на косата ми и след това тя беше мекичка и хубавка. Няма нещо, което да не ми хареса в маската. Мисля, че ще е доста икономична. 


Подхранващ шампоан с конопено и арганово масло Marrakesh Nourish Daily Original 

Подходящ е за всички типове коса и щадящ цвета на боядисаната коса. Има лека текстура и отново усещам супер готиния аромат. Направи обилна, мека пяна и добре изми косата ми.

Ползи за косата:

- Нежно почиства
- Възвръща влагата
- Укрепва кутикулата
- Улеснява оформянето
- За всички типове коса
- Предпазва цвета на боядисаните коси

Как действа:

- Богатата комбинация от масла от арган и коноп значително подобрява състоянието на косата и нейната текстура
- Пшеничен протеин укрепва кутикулата и предотвратява бъдещо увреждане
- Формулата без сулфати нежно почиства, без да отмива цвета на косата 
- Чисти, растителни екстракти възстановяват влагата и подобряват управляемостта

Всички продукти на Marrakesh не съдържат:

Парабени
Сулфати 
Фталати 
Производни на петрола 
Изкуствени оцветители
Изсушаващи алкохоли
Пропилен гликол


Вие кое избрахте да опитате?

0 коментара: