Води за уста

януари 22, 2015 Maia Georgieva 0 Comments

Здравейте!


Това е мини арсеналът ми от води за уста. Има периоди, в които използвам водите редовно и преплаквам устата си по няколко пъти на ден, за да освежа дъха си и да почистя допълнително зъбите си. Понякога обаче забравям да ги използвам и така си престояват в хладилника. Добре, че е сестра ми, която им е голям любител и не пропуска всеки ден да се изплакне. Като цяло смятам, че освен това да имаш хубава коса, е добре и дъхът в устата ти да е хубав. Както вече много пъти съм казвала първото нещо, което винаги забелязвам щом видя жена, е нейната коса. Другото, което също е от голямо значение според мен е дъхът в устата ни. Колкото и добре да изглеждаш, никак не би било хубаво да започнеш да говориш с някого и да усетиш неприятен дъх. Особено, ако работиш непрекъснато с хора, това е от голямо значение за мен.  Използвала съм какви ли не видове. Нямам си фаворити и предпочитам да ги сменям периодично. Може би единствено тази на Eludril гледам да имам винаги и това ми е поредното шишенце. Водите на Listerine също са едни от любимите и съм използвала доста от видовете, които предлагат. В момента имам около осем води. Четири от тях, вече са на привършване. Другите четири са ми сравнително нови и използвам от скоро. Както вече казах като цяло използвам вода за уста, за да имам по-свеж дъх и да заздравя венците си. Имам прдиоди, в които ме болят, кървят и стават по-чувствителни. Чрез водите гледам да ги укрепна.

Dentalux X-tra Mint 
Бях си я купила от Лидл и помня, че цената й беше много ниска. За 500 мл платих около 2-3 лева. Предлагат се и още няколко вида (май светло синя и зелена). Тази предпазва зъбите от кариес. Съдържа алкохол. Използва се след измиване на зъбите. С една капачка (около 20 мл.) се изплаква устата в продължение на 30 секунди. Лека и приятна е. Има лек ментов аромат. Съвсем малко щипе на венците ми. Много добре се разпенва :) Остава чувство за добре почистени зъби и език, както и супер свежо усещане в устата. Средно добра вода за уста, за всеки, който не е претенциозен и иска да има нещо, с което ей така просто да се изплакне. :)

Listerine Total care 6 in 1
Защитава вашата уста по 6 начина:
- намалява плаката;
- прави венците ви по-здрави;
- заздравява зъбите ви;
- предотвратява натрупването на зъбен камък за по-бели зъби;
- убива 99.9 % от микробите в устата;
- свеж дъх до 24 часа.

Използва се сутрин или вечер след измиване на зъбите. Налейте около 20 мл. в чаша и изплаквайте устата около 30 секунди, изплюйте. Също съдържа алкохол. Доста силна и ми пари много повече от първата, за която написах. Има много особен аромат. Може би на евкалипт?! Стяга перфектно венците ми. Оставя зъбите ми много, много чисти. Дъхът ми също е супер приятен и го усещам много свеж. Като всяка друга вода за уста на Listerine, и тази е много хубава, и съм супер доволна от нея. Има различни разфасовки. Тази е от 500 мл. за около 10 лева.

Eludril Daily
Антиплакова вода за уста. Почиства, предпазва и освежава. С вкус на цитрусови плодове. Без алкохол и без захар. За ежедневна употреба. След всяко измиване на зъбите изплаквайте устата си за 30 секунди с 15 мл. неразредена вода за уста. Без изплакване. 
Тази вода за уста е слаба и изобщо не дразни и щипе на венците ми. По-скоро почиства зъбите, отколкото да действа на венците ми. Бих казала дори, че ги усещам много по-чисти след употреба. Вкусът е лек и ненатрапчив. Въпреки това не ми е сред любимите. Като цяло не съм почитател на цитрусови аромати и вкусове. Ароматът, който остава в устата ми е доста специфичен и странен. Честно казано, предпочитам водите с по-ментови и свежи аромати. 500 мл. е и струва около 14 лева.

Eludril
Разтвор за уста. Използва се при:
- гингивити и пародонтити;
- след почистване на зъбен камък, кюретаж, пародонтална хирургия;
- преди и след вадене на зъб;
- преди и след поставяне на импланти;
- локално третиране на възпаления на оралната лигавица и инфекции в устната кухина;
- гингивостоматити, афти, афтози и улцерации;
- следоперативни грижи;
- дезинфекция на протези.
Елудрил понижава не само плаковия и гингивален индекс, но и редуцира микробното число, възпалението на венците и намалява гингивалния от
ок и кървене. Има болкоуспокояващ ефект благодарение на наличието на Хлоробутанол и противовъзпалително и антиплаково действие благодарение на антибактериалния агент - Хлорхексидин.

Изплаквайте устата старателно 3 пъти дневно. Поставете 10 или 20 мл от водата в мерителната чашка и добавете вода. Да не се гълта.

С тази вода за уста се познаваме от доста време. Това е поредното шишенце, което използвам. Сравнително бавно се изхабява, защото се разрежда с вода, тъй като е доста по-силна. Останалите, за които писах по-горе, не се разреждат. Веднъж, след почистване на зъбен камък, моята зъболекарка ми я препоръча, за да облекча и стегна силно раздразнените ми венци след процедурата. Сега, винаги след почистване на зъбите си от зъбен камък, я използвам всеки ден в продължение на половин месец. При мен много щипе на венците ми. Върши си добре работата, облекчава ме и осезаемо стяга венците. Оставя хубав вкус и свеж дъх. Има различни размери тубичка. Тази е 200 мл и цената й е около 12 лева.



Опитах и водите за уста на BioDent. Предлагат се 4 вида. Отново препоръчани от моята зъболекарка. 

Вода за уста BioDent със салвия
Съдържа екстракт от салвия (градински чай) (билка с доказано антисептично и противовъзпалително действие, успокоява венците и спира кървенето), алантоин (със силно регенеративно и антиоксидантно действие) и цетилпиридинхлорид - 0.05% (подтиска развитието на патогенните бактерии и намалява образуването на зъбна плака). Готов разтвор за хигиена и освежаване на устната кухина. Почиства устата от хранителни остатъци. Дезодорира трайно с вкус и аромат на евкалипт и мента. Комбинацията от активни съставки поддържа венците и зъбите в добро състояние.
Това е вода за уста с доста силен евкалиптов аромат и вкус. След използване ми оставя приятно чувство за по-чисти зъби. Усещам дъха си свеж много дълго време след това. Харесвам! 300 мл струва 4 лева.

Вода за уста BioDent със смрадлика
Съдържа смрадлика - билков екстракт (стяга и заздравява венците, спира кървенето), натриев флуорид 0.05% (предпазва зъбите от кариес) и цетилпиридинхлорид 0.05% (подтиска развитието на патогенните бактерии и намалява образуването на зъбна плака). Почиства устата на недостъпни за четката места. Освежава със силен ментов аромат "ледена свежест". Използвайте самостоятелно или след измиване на зъбите, като изплаквате устата с 15-20 мл от разтвора в продължение на около 30 секунди, 2-3 пъти дневно. 
Тази вода ми е любимата от четирите на BioDent. Има много силно изразен ментов вкус и остава най-уникалното освежаващо чувство в устата. Чувствам зъбите си страшно гладки и чисти. 300 мл на цена 4 лева.


Детска вода за уста BioDent
Подходяща за деца над 4 години. Съдържа екстракт от лайка (успокоява и предпазва венците от възпаление), флуор (заздравява зъбния емайл) и ксилитол (природен подсладител с антиплаково и антикариесно действие). Не съдържа алкохол, захарин и мента. За почистване на зъбите и венците. Създава добри хигиенни навици от ранна детска възраст. Разтворът се използва самостоятелно или след измиване на зъбите. Изплакваме устата си с 5-10 мл. в продължение на около 30 секунди, 1-2 пъти дневно. 
Лека и приятна за използване. Има ягодов вкус. Много мека и нежна. Оставя хубаво усещане в устата. 
300 мл за 4.70 лева.

Вода за уста с прополис
Съдържа прополис и натурални ментови масла. Без алкохол, флуор, оцветител и консервант. Готов разтвор за хигиена и свеж дъх. Премахва хранителни остатъци между зъбите. Почиства устата от патогенната бактериална флора, отговорна за формиране на кариеси и възпаление на венците. Дезодорира с траен ментов вкус и аромат, премахва лощ дъх. Укрепва венците, предпазва от възпаление и кървене. С 10-15 мл от разтвора устата се плакне интензивно 2-3 пъти дневно. 
Много мека и приятна. С лека, недразнеща формула е. Добре почиства зъбите и оставя съвсем леко доловим ментов аромат в устата. 300 мл. на цена 5 лева.

А вие използвате ли води за уста? Имате ли си любима? :)
Благодаря на тези, които прочетоха цялата публикация, защото май се оказа доста дълга. Все пак гледах да съм максимално кратка и ясна с отзивите си. Данo не съм Ви отегчила :)
Усмивки :)

0 коментара: