Vichy - нежна грижа за кожата

януари 29, 2015 Maia Georgieva 5 Comments

Привет! 
Днес реших да пиша за няколко продукта на Vichy. 
Изключително много харесвам продуктите им и всичко, което съм опитвала до сега е било чудесно за кожата ми. 
Почистване, освежаване и овлажняване :)
Vichy Aqualia Thermal Dynamic Hydration Light Cream
Използвам този крем за втори път, но мисля, че не съм писала ревю за него. Като текстура е много лек. Има кремообразна формула, която не е тежка и много ми напомня на флуид или серум за лице. Ароматът му е много характерен и запомнящ се. Ухае ми много свежо. Нанасям го върху цялото си лице сутрин като дневен крем. Разнася се изключително приятно и е изключително блаженство да го усещам върху лицето си. Изисква се малко време, за да попие напълно. Някак си прониква в кожата ми и я дарява с нужната доза хидратация. Харесва ми колко добре овлажнява кожата ми, без да я прави мазна, лъскава и отежнена.
Термалната вода Vichy Eau Thermale е продукт, чрез който успокоявам и освежавам кожата на лицето си. По принцип използвам термалните води най-вече през лятото, за да се разхладя в жегичката и тогава винаги държа по една мини бутилка в чантата си. През зимата не са сред най-предпочитаните ми продукти, но когато ми хрумне и се присетя понякога, се пръсвам. Използвам я сутрин или вечер, за да хидратира до колкото е възможно и успокои кожата ми. Ако бутилката е седяла на студено, водата е станала студена и получавам наистина доооста ободряваща доза свежест. 
Vichy Purete Thermale 3 in 1
Много хубав продукт, който използвам ежедневно. Това е почистващо мляко 3 в 1 - тоник, тоалетно мляко и демакиант за очи. Подходящо е за всеки тип кожа, както и за чувствителна. Има кремообразна, полутечна, немазна текстура с много лек и нежен аромат. Нанасям малко на тампонче и премахвам с него всичко от лицето си. Прекрасно отстранява грима от кожата, оставяйки я еластична и хидратирана. Даже бих казала, че оставя една леко мазна следа върху лицето ми и за това винаги след това измивам лицето си с вода. Въпреки че в описанието на продукта се споменава, че тази стъпка е излишна. Все пак аз предпочитам да си го изплакна. Идеален е за премахване и на очен грим. Хубаво отстранява спиралата ми, без да оставя и следа от нея. Като цяло не дразни очите и не изсушава така деликатната околоочна зона.

Вие опитвали ли сте тези продукти на Vichy? Какво мислите за тях?

5 коментара:

  1. И аз харесвам тези продукти на Виши :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм пробвала крема от мостра, много ми хареса :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ползвала съм всеки от изброените от теб продукти и съм оставала доста доволна. Тоалетното мляко е върхът <3

    ОтговорИзтриване