“Смърт в сенките” на Вал Макдърмид

октомври 21, 2021 Maia Georgieva 0 Comments

“Смърт в сенките” на Вал Макдърмид стоеше на нощното ми шкафче поне два месеца. Бях я оставила там нарочно, за да има нещо интересно, което да очаквам. Със сигурност очакването ми беше оправдано – книгата е поредния невероятен психологически трилър, който прочетох от тази авторка. Първото издание на книгата е от 2000г. и беше доста странно, защото четях, си давах сметка колко се е променил живота от тогава. Без съмнение, ако действието се развиваше в настоящето, детективите щяха да действат по друг начин – най-малкото нямаше да разчитат толкова на стационарните телефони.
В книгата се преплитат три сюжетни линии, като две от тях се оказват с допирни точки. Основното разследване е около сериен убиец на автори на криминални романи. Убиецът се опитва да възпроизведе сцени от книгите на жертвите. За залавянето му изключително много помага Фиона Камерън – психологически профайлър, която се занимава и с географско профилиране. По ирония на съдбата тя живее с популярен автор на криминални романи – Кит Мартин, чийто живот се оказва застрашен след извършените убийства. Краят на романа е изключително интригуващ , изпълнен със сибития с много напрежение и обрати.
Ако сте любители на жанра и тази книга Ви е убягнала във времето, сега е преиздадена от издателство Еднорог и имате възможност да й се насладите.

0 коментара: