Пет начина да се справим с чувствителните зъби

август 31, 2020 Maia Georgieva 0 Comments


Здравейте!
Отново сме на тема чувствителни зъби. Не веднъж съм Ви споделяла, че много често зъбите ми стават такива и е доста неприятно. Може би и на Вас ви се е случвало и знаете колко е неприятно. Причините могат да бъдат различни и е хубаво да се обърнем към нашия стоматолог. Ето няколко добри начина, които ще ни помогнат да избегнем чувствителността на зъбите. 
1. Изберете четка за зъби, която има мек косъм. 
2. Не използвайте пасти за зъби, които съдържат абразивни частици. Както и избелващи пасти за зъби. Забелязала съм, че ако продължително време използвам такава паста зъбите ми стават много нежни и чувствителни.
3. Използвайте пасти за зъби, които са предназначени за чувствителни зъби. Моят избор в момента са няколко пасти за зъби на Ecodenta, както и една на Sensodine. Пастите сутрин и вечер на Ecodenta Pineapple Mornings и Bilberry Nights използвам за втори път и съм много доволна. Едната с ананасов, а другата с боровинков вкус. Тази със сол - Ecodenta Organic Salt Sensitivity използвах за първи път и се оказа чудесна. Тя е точно за чувствителни зъби и е много мека и нежна. Веднъж опитах пробиотичната Ecodenta Toothpaste Probiotics Well-Being, която също е подходяща за чувствителни зъби. Също чудесно почисти зъбите и остави свежо усещане. Sensodyne Fluoride вероятно познавате и сте използвали. Също я препоръчвам, ако имате такъв проблем. Бързо успява да се справи с изтръпването на зъбите.

4. Друго, което мога да препоръчам е да използвате вода за уста, която също ще Ви помогне. В момента съм се доверила на Listerine, като винаги оставам доволна от техните води. 

5. Избягвайте да консумирате прекалено горещи или студени напитки и храни.

Споделете ми и вашите начини за борба с чувствителните зъби. А имате ли си любима паста за зъби? Аз обичам да опитвам нови и можете да ми препоръчате някоя добра. Също така си търся нов парфюм и може би този път ще грабна някой на versace.


Целувки и до скоро!

0 коментара: