Home Face Spa Day Routine

април 28, 2020 Maia Georgieva 0 Comments



Да кажем "не" на скучната карантина. Едно от полезните неща, които свикнах да правя по време на стоенето вкъщи е да се грижа малко повече за кожата си. Нещо, което не правих толкова добре през останалото време или поне доста често си спестявах някои стъпки. Ето я и моята рутина, с която поддържам кожата си.


1. Разбира се, започвам с почистване на лице с тампонче и мицеларна вода. Стъпка, която не пропускам, дори и да не нося грим. Мицеларната вода на Bioderma е сред най-любимите и винаги се връщам към нея. 
2. След това почиствам с четката ми за лице на Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush и микро-ексфолиращия почистващ гел на Nuxe Aquabella. Има невероятно свеж аромат и прозрачна текстура с малки сини ексфолиращи частици. Много приятен. Споделете и вашия любим ексфолиант или пилинг за лице. Това е от най-забавните ми стъпки в почистването на лицето и след почистване с четката кожата ми е изключително мека и гладка.  
3. Понякога вместо него използвам този на SVR - Sebiaclear Gel Moussant, който също е много лек, нежен и приятен и остава кожата прекрасно почистена и свежа. 
4. Един-два пъти в седмицата си правя маски за лице за повече сияйност на кожата, а и да се поглезя. 
5. Накрая завършвам с хидратиращ крем или серум за лице.

Предизвиквам и вас да споделите как се грижите за кожата на лицето си.

Целувки и до скоро!


0 коментара: