CeraVe Hydrating Cleanser & Moisturizing Cream

януари 21, 2020 Maia Georgieva 0 Comments


Хей, здравейте!

Това са първите продукти на CeraVe, които опитвам. Брандът е американски и е разработен с помощта на дерматолози. Продуктите на CeraVe се грижат за възстановяването на кожната бариера. Нещото, което е по-интересно за тях е, че помагат да се възстановят така важните серамиди в кожата. Това е нещо, което и аз научих едва сега. Серадимите съставят до 50% от кожната бариера. Това са липиди, които се срещат естествено в кожата и са важни за бариерната й функция и задържането на хидратацията. Без серамидите кожата може да стане суха, сърбяща и раздразнена. Във всеки продукт на CeraVe има серамиди - уникална комбинация на 3 важни серамида в CeraVe (серамиди 1,3, 6-II), които спомагат за възстановяването на естествените серамиди, успокояват сухата кожа, увеличават хидратацията и възстановяват кожната бариера. Като цяло помагат на кожата да изглежда и да бъде здрава. 

Преди няколко месеца брандът ме зарадва с хидратиращ измиващ крем и хидратиращ крем за тяло. Оказаха се много подходящи за зимните месеци, както и за много чувствителна кожа. Реших най-после да споделя малко повече за тях, преди да съм ги изхабила. 
 Измиващият крем е подходящ за нормална и суха кожа. Пише, че ефективно почиства и хидратира без да разрушава кожната бариера. Съдържа 3 важни за кожата серамида и хиалуронова киселина. Нежно премахва замърсяванията и излишния себум и оставя кожата хидратирана. В много удобен вариант с помпичка. Веднага ми направи впечатление големият размер на опаковката за почистващ продукт за лице. След това видях, че пише, че може да се използва и за тяло. Аз го използвам за почистване само на лицето. Консистенцията му е гъста, кремообразна, с полупрозрачен бял цвят, без аромат. Това, че е с помпичка много ме улеснява в банята. Обикновено използвам щедро количество - около две помпички. Разтривам между пръстите си, след което нанасям по цялото лице и хубаво втривам. Не се разпенва. Почиства нежно, без да премива кожата. Не оставя филм върху нея. Не пари и не дразни на очите. Кожата остава мека и нежна.
Хидратиращият крем за тяло е великолепен за зимата. Подходящ е за суха към много суха кожа. Съдържа 3 важни серамида и хиалуронова киселина. Може да се нанася върху тялото и лицето. Аз го нанасям само по тялото. Малката разфасовка е в готина мека тубичка, а по-голямата е в кутия. Кремът има богата, плътна, немазна, млечно бяла текстура без аромат. Оставя кожата с много готино усещане за гладкост и овлажняване и в никакъв случай омазнена. Горещо го препоръчвам!
Като цяло наистина и двата продукта са много нежни и деликатни към кожата. Определено са супер готина грижа и трябва да се пробват. Хвърлила съм око и на мицеларната им вода, както и на измиващата гел-пяна.
На страницата на CeraVe има игра, в която можете да спечелите точно тези два продукта, за които днес ви разказах. Можете да се включите ето тук - www.facebook.com/CeraVeBulgaria Успех!

Целувки и до скоро!

0 коментара: