My Summer Hair Care

юли 31, 2019 Maia Georgieva 0 Comments



Хелоу, хелоу, слънчеви хора!

Нааай-после, някъде по средата на лятото дойде време да ви покажа и няколко продукта за коса, които много много ме радват това лято и ми помагат да имам хубава и жизнена коса. Знаете, че косата, също като кожата ни, изисква по-специална грижа през летните месеци. Тя може да се увреди от влиянието на вредните слънчевите лъчи и да изгуби своята красота. Връхчетата се накъсват, изсушава се, загубва блясъка си. А забелязали ли сте, че косата ви става по-светла през лятото? Поне при мен е така и изсветлява доста. Споко, с правилните продукти ще имате красива коса и през лятото. 

Започвам с шампоана за след слънцe Matrix – Biolage Sunsorials, който има за цел да възстанови овлажняването в косъма. Специално направен да почиства отлично коса, която е била изложена на слънце, морска вода и хлор. Прекрасен аромат, който трайно се запечатва в съзнанието. Ухае сякаш на сочни плодове, може би кайсии, прасковки. С мека, пухкава, светло жълта, леко разпенваща се текстура. Косата ми се чуства свежа, жизнена и мекичка. От сега съм се зарекла, че следващото лято пак ще го имам!


Продължавам нататък с подхранващата маска за коса Solar Sublime на L'Oréal Professionnel, която e обогатена с УВ филтър и алое вера. Интензивно възстановява косата и я прави гладка и с усещане за плътност. Формулата предпазва косата от изсушаващия ефект на слънчевите лъчи, солта и хлорираната вода. Консистенцията й е изключително плътна и гъста. Спомням си, че преди няколко лета отново съм я използвала и ми се беше запечатал в съзнането нейния толкова летен и свеж аромат. Имала съм и шампоана и спрея за коса от същата серия и отново ухаят по същия начин. Сега цялата серия е обновена, но изглежда са запазили това ухание. Сякаш отново на плодове, може би на праскови. Споделете ми, ако сте я имали, на какво ви ухае на вас. След маската косата ми е мекичка, лесна за разресване и блестяща.


А ето и нещо, което е must have това лято в плажната ни чанта - мултизащитно двуфазно олио-мъгла от серията Soleil на Kérastase. Тази серия също е обновена и мотото й гласи: "Разкрийте русалката в себе си“. Та, за това и това олио е наречено олио за русалки. Колко якичко само! Има за цел да омекоти косата и да възвърне блясъка й. Съдържа масло от бабасу и УВ филтър. Ако и вие като мен се чудите какво всъщност представлява, веднага ви казвам - това  комбинация между защитно олио и солен стайлинг спрей. Непрекъснато виждам снимки на този продукт и винаги ми изглежда тоолкова съблазняващо. Нямах търпение да го пробвам и аз. През опаковката се виждат двата слоя на спрей-олиото. Единият е по-лек, въздушен и стои в горната част, а другият е гъст, под формата на масло.  Нанасям го, като просто хубаво разклащам, за да се смесят двете части и впръсквам по дължините. Прави косата божествена. Омекотява я, заглажда я и й придава жесток блясък. Бързичко се абсорбира и не утежнява или омазнава. Също така не придава мокър ефект или твърдост на косата. Нещото, на което никога няма да се наситя в този продукт е уникалния му луксозен, типичен за Kérastase аромат, който се разпръсква и носи около мен. Също така се запазва и по косата ми. Толкова е пристрастяващ, че често подушвам косата си, след като съм се напръскала. Ако се чудите на какво ухае - на лято, на свежест или по-точно - на жасмин и тубероза, чиито аромати са изключително ценни в парфюмерията. Та, бъди русалката най-готина коса това лято благодарение на олиото-мъгла Soleil на Kérastase.
Продължавам нататък с натуралното олио за блясък L'Oréal  Professionnel Source Essentielle Radiance Oil. То е от луксозната абсолютно натурална и веган линия с професионални продукти на бранда. Формулата му е със 100% натурални съставки и естествено извлечени аромати. Съдържа екстракт от вечнозелени листа и слънчогледово масло. Още много интересно тук е опаковката, която е биоразградима на 90%. Може да се използва като подхранваща грижа преди или след шампоана. Има два вида олио от тази серия. Едното е подходящо за сухи или изтощени коси, които имат нужда от спешно подхранване. Другото е това, което имам. То е подходящо за боядисана коса, като благодарение на него цветът остава иинтензивен и сияен за по-дълго време. Също така съкращава времето за изсушаване и хидратира сухите и изтощени краища. Запазва оптималното ниво на влага в косъма и добавя гладкост и мекота на косата. Изглежда супер лукзосно, отвътре се виждат сладки бикли и литенца и го правят още по-привлекателен. Нужни са едва една до три капки от прозрачния наситен серум за цялата дължина. Винаги първо накапвам с пипетката върху дланите, след което разтривам и чак тогава хубаво втривам в косата. В началото прекалявах и поставях доста повече от необходимото количество. Наистина няколко капки са достатъчни, за да омякотят и подхранвят невероятно добре косата, което го прави мега икономичен. Серумът не изглежда гъст, но всъщност е доста интензивен. Не мога да не спомена нещо и за нежния му аромат - лек, деликатен, чувствен. Определено ще пробвам и шампоана от същата серия.

За накрая оставих нещо също толкова хубаво като всичко показано до тук. Това е кремът за дълга и увредена коса от новата серия на L'Oréal Professionnel - Elseve Dream Long No haircut, който помага на дългата коса и краища да останат подхранени, благодарение на формулата обогатена с комбинация от витамини, кератин от растителен произход и рициново масло. Защитава косата от заплитане, изглажда заплетените краища и защитава от топлина до 180 °C. Самата опаковка крещи: "Вземи ме" и няма как да я подминеш. Супер свежи и весели цветове. Тубичката е с интересна капачка, която се отваря с дръпване нагоре и след използване отново се прибира с натискане надолу. Това сякаш позволява продуктът да не изсъхва в отвора на опаковката, както се случва с някои продукти. Консистенцията ми прилича като на балсам за коса - гъста, кремообразна, бяла на цвят. Има изключително осезаем аромат, който се усеща дълго и се запазва и по косата дори до следващия ден. Изключителен е! Поне на мен мноого ми допада сладостта му. Закачлив, весел и цветен. Може да се използва върху суха или влажна коса. Сега, като го снимах, забелявах, че вече е преполовен в бутилката. Наистина прекалявам с количестото, което поставям и понякога усещам, че слагам доста, но това по никакъв начин не утежнява косата. Колкото и да поставя, косата ми го абсорбира и става наистина чудна. Омекотява, укротява и заглажда разпиляната и хвърчаща след измиване коса. Прави я блестяща и просто страхотна. Краищата изглеждат по-плътни и здрави. Един чудесен продукт, който определено ще си взема отново. 
Продуктите могат да бъдат открити във фризьорските салони, дрогериите, както и он-лайн.
Споделете ми за вашия любим летен продукт за коса. 

Целувки и до скоро!

0 коментара: