Klorane - серия с масло от купуасу

юли 21, 2018 Maia Georgieva 0 Comments



Здравейте!

Съвсем скоро на много сладурско събитие Klorane представи новите си продукти с така популярното напоследък органично масло от купуасу. То произхожда от Амазония, а името произлиза от местния език тупи: "CUPU" означава "подобен на какао" и "UACU" означава "голям". Местното население винаги събира изключителните плодове на това дърво, като използва всяка част от тях: кората в занаятчийството, пулпата за храна, семената за извличане на масло с изключително подхранващо действие за кожата.
Когато ботаниците започват изучаването на този плод, откриват, че подхранващото му действие е 1,5 пъти по-голямо от това на маслото от карите, препоръчвано за подхранване на кожата. Масло от купуасу е богато на ненаситени мастни киселини за двойно действие върху кожата: подхранване и хидратация. За първи път Klorane започва да използва тази съставка, като я включва в основата на чувствена серия продукти за тяло. Така през 2018 брандът създава подхранваща серия с огранично масло от купуасу за всеки тип кожа, включително и много суха.
Опитах душ-гел и подхранващо мляко за тяло с органично масло от купуасу и вода от Юзу. Подходящи за всеки тип кожа, с изкючително леки и нежни текстури. Ароматът им е много специфичен и нов за мен. Хем е леко цитрусов, хем има някаква непозната за мен нотка. Пише, че трябва да ухае на ултра освежаващи и пикантни топ нотки на кора от юзу, подсилена от цветната природа на нероли, като действа успокояващо и се допълва с акватичния мъх. Съдържат 96% натурални съставки. Опаковките им са с еко-дизайн, като тубите са с по-малко съдържание на пластмаса и са рециклируеми.
Душ гелът е с прозрачна текстура, не много гъст, а невероятно освежаващия и ободряващ аромат се запазва за дълго. Пише, че не съдържа сапуни. 
Винаги съм харесвала млеката за тяло на марката. Имала съм и преди това и съм оставала доволна. Това също не ме разочарова. Текстурата му е лека, не гъста, с бледо зелен цвят. Още докато се нанесе и е попило в кожата. Толкова хубаво я омекотява, а аромата, който оставя и то за доста дълго... вълшебен!
Освен това пробвах и шампоана с екстракт от седра, подходящ за нормална към мазна коса и за честа употреба. С много лек, готин и освежаващ цитуросов аромат и гелообразна прозрачна консистенция със зелен оттенък. Харесвах косата си след него, беше добре почистена и свежа.
Бих пробвала и останалите продукти от серията. Споделете, ако и вие сте опитали нещо с масло от купуасу.

Целувки и до скоро!

0 коментара: