Belita Шампоан и Балсам Магия Марокко

юни 09, 2018 Maia Georgieva 0 Comments


Здравейте всички!
Как сте?
Приготвила съм ви два продукта за коса, които бяха неизменни спътници в банята
ми за около месец и нещо - шампоан и балсам с глина гасул и масло от черен кимион на беларуската марка Belita. Открих ги преди време в прекрасната кутия от Belita, в която намерих още куп продукти за лицето и тялото, които можете да видите тук и тук. Супер много се зарадвах и на продуктите за коса, защото както знаете, обичам да пробвам всичко що е за коса. Определено се бяха съобразили с моя тип - бързо омазняваща се в корените и суха в краищата. И двете неща са подходящи именно за такива коси. Вечният проблем на повечето от нас, нали?
Всъщност след като ги изхабих бих могла да кажа, че не ми омръзнаха и дори отново ги търся в банята. Сега стоя и си мисля - те ли ми харесаха повече или нещата за лице. Малко се колебая, защото и там се откроиха конкретни любимци. Шампоанът и маската са много ароматни и свежи. Един прекрасен тандем! Поразрових се в интернет и видях, че серията е много голяма и съдържа доста продукти, някъде около 13. Ще се радвам, ако скоро можем да ги открием и тук. Belita разработва серията на базата на природни съставки. Гасулът е минерална глина, добита от Атласките планини в Мароко. Думата „гасул“ произлиза от арабски и означава „измивам се“. Той абсорбира добре токсините, мазнините от кожата, мръсотията и други вредни примеси в кожата. Екстракт от моринга -  намалява признаците на стрес в резултат на въздействието на околната среда, защитава кожата от замърсяване от микрочастици и градски прах, като има антиоксидантно действие. Маслото от черен кимион стимулира растежа на косата и възстановява блясъка.

Шампоан с глина гасул и масло от черен кимион

Обещава да придаде блясък, сила и еластичност на косата, да я направи обемна и подвижна.
Комплексът от активни съставки (мароканска глина с вулканичен произход гасул , масло от че
рен кимион, екстракт от моринга, антиоксидантен комплекс BioDTox, Sebaryl®) има вълшебно действие върху скалпа и косата:
-нормализира липидния баланс на кожата на главата;
-намалява излишното съдържание на мазнини;
-абсорбира и премахва токсините;
-помага за укрепване на косата и възстановяване на увредените зони;
-придава блясък и сияние;
-предпазва от отрицателното въздействие на околната среда.

Шампоанът е в бутилка с много нестандартна форма и страшно много се изкефих не само на нея, но и на това, че е черна. Вътре има 370 мл, които са доста голямо количество и можеш внимателно да се отпуснеш и да не го пестиш. Консистенцията му е със средна гъстота, полупрозрачна, с перлен отблясък. Има доста осезаем аромат. При разтриване в косата се усеща доста и ухае на много свежо. Също така прави ужасно много мека пяна. Веднага след него нанасях и от балсама от същата серия.

Балсам за коса с глина гасул и масло от черен кимион 
Той е предназначен за възстановяване на увредени участъци от косъма, включително и сухи краища.
Комплексът от активни съставки (мароканска глина с вулканичен произход гасул, масло от черен кимион, екстракт от моринга, антиоксидантен комплекс BioDTox, Sebaryl®) има вълшебно действие върху кожата на главата и косата:
-нормализира липидния баланс на кожата на главата;
-намалява излишното съдържание на мазнини;
-абсорбира и отстранява токсините;
-укрепва косата и възстановява увредените зони;
-връща блясъка на косата;
-защитава от отрицателното въздействие на околната среда.

Балсамът за коса е в мека тубичка от 200 мл. Консистенцията е със средна гъстота, но се усеща плътничка. Балсамът е бял, но  могат да се забележат ситни частички с кафеникав цвят. Има не толкова силен като шампоана, приятен аромат. Дарява много мекота и блясък на косата и съм доволна от начина, по който я разплита и изглажда. 
За времето, в което ги използвах имах красива копринено нежна, чиста и блестяща коса. Намирах я за много по-плътна и приятна дори на допир. Изградиха прекрасна дружба с моята коса и ми остават верни свежи приятели! 
Шампонът и балсамът можете да намерите тук и тук на цени от 13.80 лв и 9.80 лв.
Вие какво пробвахте на Belita и имали ли сте до сега шампоан или балсам с глина гасул и масло от черен кимион?

Целувки и до скоро!

0 коментара: