Daylong™ Ultra SPF 25 Face Lotion

март 25, 2016 Maia Georgieva 0 Comments

Супер щастлива, че най-сетне мога да кажа "Здравей, пролет на 2016 г." Така дългоочаквана и желана предполагам от всички ни! Нека да бъде много свежо и зеленко в душите ви! Да се радвате на много разцъфнали дръвчета, дъхави цветчета, весели песни на птичета и ясни, слънчеви дни.

Знам колко е важна слънцезащитата за нашата кожа, за съжаление обаче не винаги избирам кремове с SPF. Този, който използвам в момента е на Cetaphil Dermacontrol. Бях писала наскоро за него и продължавам да си го използвам с кеф. За лятото съм избрала друг, който сега само опитах и нанесох на няколко пъти като събрах първи впечатления. Реших да си го запазя за по-топлите пролетни и най-вече за горещите летни дни. Тогава луничките ме превземат и цялото ми лице става луничкаво... бляк! Нещата на Daylong са ми доста добре познати. Преди време няколко лета подред използвах само техни слънцезащитни лосиони и добре си ме предпазваха. Тогава май бяха в едни други кръглички опаковки. Слънцезащитните бяха с кафеви етикети, а за след слънце  - със сини. 
Подходящ за нормална към суха и чувствителна кожа. Има SPF 25. Пише, че е водоустойчив. Има антиоксидантни свойства и защитава кожата от свободните радикали и от фотостареене. Съдържащ витамини A, C, E. Не съдържа парабени, аромати и емулгатори.
Лосионът за лице пристига в кръгличка здрава и добре направена опаковка (50 мл.). С удобна помпичка, която дозира нормално количество. Готино е, че лосионът е затворен и си стои вътре в ок състояние, без да се замърсява. Но пък не е ок това, че не мога да проследя какво количество има останало.
Текстурата е бяла и бих казала доста течна. При разнасяне направо започва да се топи върху кожата. Има нежен аромат, който доста ми харесва. Мислех, че ще остава бяла следа по лицето и ще иска доста търкане, докато се разнесе. Изненадох се колко бързо се разпределя и абсорбира в кожата. Попива напълно и дори я оставя... хммм.. не съвсем матова, но не и мазна. Усещам го приятно върху лицето си през целия ден. Според мен ще е п-р-е-л-е-с-т-е-н за лятото, когато от жегичкта кожата стои по-мазна. Ще е чудна лятна алтернатива на дневния крем, защото го виждам да е подходящ за основа за грим. 
Може да се купи от повечето аптеки. Цената му е около 39 лв. За справка можете да погледнете например тук.

А вие избрахте ли вече своята дневна грижа за кожата на лицето си за пролетта и лятото? Надявам се, че няма да пропуснете да го направите.

Готин уикенд на всички! 

0 коментара: