Book Review: “Дума срещу дума”- Ерин Кели

май 31, 2020 Maia Georgieva 0 Comments


Определено едно от нещата, които така и не ми омръзнаха в последните два месеца, докато си стояхме вкъщи, беше четенето на книги. Последната, която прочетох беше “Дума срещу дума”, която ми беше предоставена от издателство AMG. Книгата на британската журналистка и авторка Ерин Кели е психологически трилър. Изчита се мигновено бързо, защото сюжетът е много заплетен и има неочаквани обрати, заради което няколко дни четох до мноого късно с надеждата да разбера как завършва всичко. 
Всичко запачва в Корнуол, където двама влюбени са отишли да наблюдават лунно затъмнение. За беда стават свидетели на изнасилване и се втурват да помогнат, а след това дори участват в наказателното дело в съда. Малко по малко обаче става ясно, че всеки крие някаква тайна с определена цел. Четейки се замислих, че в желанието си да помогнеш на някого, може да объркаш своя живот безкрайно много. Даваш си сметка също какво може да простиш и каква е пределната линия, отвъд която нищо вече не е същото. Героите, всеки различен със своя характер, са невероятно добре описани. Някои от главите са разказани от главната героиня – Лора, а други от партньора й – Кит. Така успяваме да научим за тайните на всеки, но също и да разберем какъв е мотивът им за действие. 
Няма да издавам повече, защото силно Ви препоръчвам да я прочетете. Мисля, че е идеална за лятото на плажа. В момента е намалена в сайта на AMG, а наскоро я мярнах на витрината на Хеликон. 

Приятно четене!

0 коментара: