Eucerin Anti-Pigment

май 08, 2019 Maia Georgieva 1 Comments



Винаги съм се възхищавала на момичета, които имат порцеланова кожа. Сега вече се замислям, че едва ли кожата им изглежда толкова перфектно без да полагат някакви грижи за нея. Естествено, че е така, всяко едно нещо, за да изглежда и бъде прекрасно, трябва да се поддържа. За сега се справям с пъпките и черните точки. Единствено не харесвам разширените пори по бузите, както и луничките и петната, които имам. Едва преди месец и аз започнах да използвам специална козметика за моята покрита с лунички и петна кожа. По принцип съм голяма любителка на плажа и знам, че трябва да нанасям слънцезащитни продукти. В последно време слънцето е изключително жестоко към кожите ни и оказва пагубно влияние. Дори и не искам да си спомням едно изключително злополучно излагане на слънце преди няколко години. Така бях буквално изпърлила кожата си, че след това челото ми се обели и бях червена сигурно седмица. Кожата ми стоеше опъната и беше доста чувствителна. За спомен от това ужасно изживяване ми останаха две грозни петна - едно на челото и едно под горната устна. Стоят като леко по-тъмен участък на кожата и са толкова грозни. Зимата, когато няма слънце не се забелязват толкова и някак го преживявам. Но пролетта и особено лятото, когато и луничките се покажат по цялото ми лице, петната също стават по-ясни и видими. Успявам да ги прикрия успешно, въпреки че са много досадни. Казвам си "да живеят фон дьо тените и коректорите". Но, ако съм без грим, никак не харесвам вида да кожата си и това ме прави да се чувствам доста несигурна и определено подтиска самочувствието ми.. Иска ми се да изглежда по-чиста и с равномерен тен, без петна. Едва ли някога ще го постигна, но поне малко мога да подобря вида й, като предотвратя появата на нови пигментни петна и направя съществуващите петна по-малко забележими.
Какво точно представляват пигментните петна?
Хиперпигментацията е състояние, което възниква от свръхпроизводството на меланин. Това причинява натрупвания, които стават видими по кожата и се изразяват като кафяви петна, лунички, петна и рождени белези. Основният източник на придобита хиперпигментация е слънцето. Независимо от вторичната причина за тяхната поява (бременност, възраст, прием на определени медикаменти, незащитено излагане на слънце), пигментните петна остават за цял живот и състоянието им може единствено да бъде контролирано. Медицината предлага няколко варианта за това – химичен пилинг и лазерна терапия, които обаче могат да причинят кожни раздразнения и дори пост-възпалителна хиперпигментация. Лекарите често предписват и медикаменти, които са ефикасни, но се ползват за кратко, тъй като при продължителната им употреба състоянието се влошава. 
Преди месец започнах да използвам няколко напълно нови за мен продука на Eucerin от серията Anti-Pigment, които са специализирани в грижата за кожата срещу хиперпигментацията. Тази серия е наследник на линията Eucerin Even Brighter. Притежава иновативна формула с уникалната активна съставка Thiamidol, която показва много висока ефикасност при намаляване на хиперпигментациите. Thiamidol поставя нов стандарт в борбата с хиперпигментацията, като действа директно върху производството на меланин, чието прекомерно количество и неравномерно разпределение в кожата е основна причина за появата на пигментните петна. Продуктите от серията Anti-Pigment действат, като намаляват производството на меланин в кожата. Дават първи видими резултати само след две седмици, а при редовна употреба се постига непрекъснато, забележимо и трайно подобряване на състоянието във времето. Наред с това са безопасни, с отлична поносимост от кожата и не крият риск дори при продължителна употреба. Това са дневен крем, серум с двойно действие и нощен крем. Опитах и още един съвсем нов продукт - слънцезащитния крем Eucerin SUN Fluid Pigment Control.  Това е слънцезащитен крем от серията продукти SUN за слънцезащита на Eucerin. Неговата роля е превенция, защита от слънчеви петна и хиперпигментации. Той също съдържа Thiamidol – ключовата съставка за контрол на производството на меланин, която се съдържа в серията Anti-Pigment, но неговата основна роля е защита и се ползва при по-голямо излагане на слънце. Докато дневния и нощния крем са на пазара от 2018 година, то другите два от продуктите (серумът с двойно действие Eucerin Anti-Pigment и флуидът Eucerin SUN Fluid Pigment Control) са напълно нови на пазара. Изключително много харесах цялата серия, а в серума съм влюбена и направо пристрастена.
• Новият Eucerin Anti-Pigment Серум с двойно действие, 30 мл. Единият контейнер на иновативната опаковка съдържа патентованата съставка Thiamidol – плод на 10-годишни лабораторни проучвания и тестове с потребители, избрана измежду 50 000 съставки като най-ефикасна и едновременно с това най-щадяща при продължителна употреба. Ролята на Thiamidol е да контролира количеството меланин, което се произвежда в кожата, като по този начин намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява. Другият контейнер съдържа късо и дълговерижна хиалуронова киселина срещу бръчки и за по-гладка и стегната кожа. Има нежна текстура, хидратира и заглажда кожата, придава й подмладен, сияен вид. 60.47 лв.
• Eucerin Anti-Pigment Дневен крем SPF 30, 50 мл. Съдържа Thiamidol и се бори с основната причина за хиперпигментацията – неравномерното образуване на пигмента меланин. Доказано намалява наситеността на пигментните петна. Съдържа UVA и UVB филтри (защитен фактор SPF30) за ефективна защита от слънцето и намаляване вероятността от повторна поява на петната. Лек хидратиращ крем, който прави тена на кожата равномерен и сияен. 48.60 лв.
• Eucerin Anti-Pigment Нощен крем, 50 мл. Формулата с Thiamidol и Декспантенол намалява образуването на меланин и подпомага обновяването на клетките на кожата през нощта. 48.60 лв.
Eucerin SUN Fluid Pigment Control Слънцезащитен флуид, 50 мл. Слънцезащитен продукт с много висока защита за всички типове кожа, който предпазва от хиперпигментация, причинявана от слънцето. Ефективно намалява тъмните петна и предотвратява повторната им поява. Има приятна лека текстура, която попива бързо и има добра поносимост, дори при чувствителна кожа. 26 лв.

Нанасям продуктите в определена последователност. Сутрин измивам лицето си и нанасям Eucerin Anti-Pigment серум с двойно действие, след което изчаквам хубаво да попие и чак след около 10-15 минути нанасям дневната грижа Eucerin Anti-Pigment Дневен крем или слънцезащитен - Eucerin SUN Fluid Pigment Control. В момента използвам дневния крем, а летните месеци ще нанасям от слънцезащитния крем. Вечер, след като почистя кожата си от грима, отново първо поставям серум и изчаквам, след което нанасям нощен крем Eucerin Anti-Pigment.

Какво постигнах като резултат месец след използването им? Определено забелязах как кожата ми стана по-ясна, по-озарена, по-сияйна, тенът уеднаквен, а петната идея по-бледи. Изключително съм впечатлена и определено ще продължа да ги нанасям. Сестра ми също ги използва и е на същото мнение, че работят върху кожата и петната се повлияват. И двете сме възхитени особено много от серума. 

Вие имате ли от пигментни петна? Вследствие на какво ви се получиха? 

Целувки и до скоро!

1 коментар:

  1. Моля, ако някой знае да сподели : върху каква основа /тонер, серум... и т.н/ и каква марка трябва да се нанася кремът Anti pigment Euserin , за де не се получава т.нар. " пясък ефект" на кожата на лицето. Аз имам проблем с това, вкл. и когато го нанасям само върху тонер.

    ОтговорИзтриване