With book by the sea

юли 21, 2017 Maia Georgieva 0 Comments


"Книгата, която завършиш, не е същата, която е била, преди да я прочетеш."
Дейвид Мичъл

Не съм си и мечлата за по-романтична книга, която да прочета на брега на морето - "Любовта е "целувка на дама". Тази невероятно симпатична и вкусна история ни пренася в слънчева Тоскана. Запознах се с Маргерита - темпераментна, млада, лъчезарна, обичаща да готви вкусна храна, вечно заобиколена от верните си домашни любимци жена. Тя претърпява обрати в своя живот и бързо решава, че е точното време сама да вземе съдбата си в ръце. След изневярата на своя съпруг, тя бързо напуска Рим. Без да мисли много прави крачката към своето ново начало, от което дълго време е имала нужда. Връща се в бащиния дом в своето родно място - Рокафита. То е малко тосканско селце сред красиви лозя. Търсих го из интернет, за да видя как изглежда, но така и не открих малко повече информация за него, та и до сега се чудя дали наистина го има на италианската карта. Заобиколена от баща си, от близки приятели, тя не мисли за раздялата със своя съпруг. Напротив - започва да готви на своя баща вскусни ястия и да си спомня как ги е приготвяла нейната майка.  Така постепенно в главата й се оформя идеята отново да отвори ресторянта на майка си. 
Същевременно в Рокафита пристига младият предпиремач - Никола Равели заедно със своята секретарка Карла, която тайно е влюбена в него. Те изкупуват лозята в селцето и имат нужда от готвач за срещите, които ще провеждат там. Така по идея на близкия приятел от детството на Маргерита - Матео, тя отива да готви за Никола. Маргерита изобщо не е впечатлена от Никола. Първите им няколко срещи са катастрофални. Маргерита изобщо не е във възторг от Никола, който смята за арогантен грубиян. Но все пак се нуждае от работа и така започва да твори в кухнята. Ето как започва началото на нещо съвсем ново, изпълнено с много романтика, ароматни ястия и весели случки. От мен... толкова :) Останалото е в книгата :)
Ще издам, че в края на книгата ви очакват страшно апетитно звучащи автентични инталиански рецепти. Вече си набелязах няколко от тях, които задължително ще пробвам. Стискайте ми палци! :)

Целувки! :*

0 коментара: