Електронни цигари Green Smoke

октомври 06, 2014 Maia Georgieva 0 Comments


Здравейте, читатели и почитатели на блога :)
Имам една много хубава новина за Вас, която най-после реших да споделя. Тя е свързана с цигарите. Не, не съм спряла да пуша, но вече се наслаждавам на една моя не много скорошна придобивка. Това е моята електронна цигара и Green Smoke® пълният стартов комплект Green Smoke Starter Kit. Имам го от лятото и в началото ми беше леко странно. Признавам си честно, че продължавах да пуша и обикновени цигари и само от време на време пушех електронната. Нямах навик и изобщо не бях свикнала да я нося насам-натам с мен в чантата си. С течение на времето и изпушване на една кутийка, купувайки си втора и чудейки се защо я купувам, ами не си пуша електронната цигара, реших да спра да ги купувам, а да започна само с електронната. Така вече втори месец пуша единствено електронна цигара и дори не съм помислила да запаля. Действа ми много добре. Няма го кофти кашлянето сутрин, омирисаните ръце, дрехи, тераси. Все повече започвам да си се радвам на новия си навик и да му се наслаждавам с удоволствие. А след като открих и какво разнообразие от вкусове предлагат на пазара, просто бях уникално много щастлива. Но нека първо ви представя какво включва пълният стартов комплект Green Smoke Starter Kit. Та-даааа:






-2 презареждащи се батерии с висок капацитет;
-1 USB Home зареждащ комплект (съдържа USB зарядно устройство и стенен адаптер);
-5 дълготрайни пълнителя (приблизително равняващи се на 7,5 кутии традиционни цигари);
-1 указание за начин на употреба.
Батериите са две. Една по-къса и една по-дълга. Аз ги сменям и си свикнах и с двете. Може би малко по-удобна ми е късата. Зарядните също са две. Използвам ги и двете. Използвам едното или другото в зависимост къде се намирам. Ако имам по-близък и свободен контакт, използвам стенния адаптер. А ако съм на компа за по-дълго време, я зареждам с USB зарядното. Хубавото е, че имам две батерии в комплекта и никога не оставам без незаредена цигара. Е, случвало се е няколко пъти. Единият беше по време на почивката ми през лятото. Взех и двете с мен, но от много обикаляне и не прибиране в стаята, нямаше как да ги заредя. Когато батерията се изхаби, светлината започва да мига. Също така става по-трудно самото дръпване и вкусът не е така наситен. Докато едната се зарежда, аз пуша другата. Като цяло зареждането не трае дълго.
Ето как изглеждат двете батерии. От едната страна се завива пълнителят. От другата страна има малка пластмасова пластинка, която при дръпване светва. Моята свети в приятно зелено. Май по заведенията съм виждала повече с червена светлина, но моята пък си е зелена.



А така изглежда сглобената и готова за пушене цигара. Удобна е за захващане, не е тежка и лесно се поддържа чиста. Лесно се забърсват следите от червило, гланц или ако съм я държала с изцапана ръка. 




Само да споделя, че не съм от най-страстните пушачки, които не могат без цигари. По принцип съм любител на леките цигари и пуша от време на време. Избрах да опитам два вида пълнителя с различно ниво на никотин, за да преценя кой е точният за мен. Опитах 1,8% и 1,2 %. Спрях се на 1,2 % , тъй като са по-леки, приятни и дамски поне според мен. 1,8% ми дойдоха малко по-твърди и тежки за мен. Реших да пробвам всички възможни вкусове, за да преценя кои ще ми дoпаднат и занапред. Пълнителите, които имам са: Variety Pack 1,8% и опаковка Smooth Chocolate 1,2 %. Всяка опаковка съдържа по пет картомизери. 
 
Избрах моите пълнители FlavorMax™ от ето тук. Чудих се между различните вкусове и най-накрая избрах възможно най-изкушаващия - Smooth Chocolate с ниво на никотаина 1,2 %. Една кутийка съдържа 5 пълнителя. Всеки пълнител издържа около 360 дръпвания, което отговаря на 1.5 кутии от традиционните цигари. Шоколадовият вкус е много лек, приятен и наистина много напомня на шоколад в устата. Уникално любим! :)




Реших първо да отворя и опитам шоколадовите. След изпушването на един пълнител, пробвах  и останалите вкусове които имам.
Ето кои са те: Absolute Tobacco, Red Label Tobacco, Menthol Ice, Vanilla Dreams, и Mocha Mist - всичките с ниво на никотин 1,8%. Тези вкусове се крият във Variety Pack, който можете да откриете и разгледате тук.
Бих се опитала да опиша всеки един от вкусовете в опаковката. До колко ще успея да ви накарам да уловите истинския вкус е друг въпрос. И така, хайде да започваме. 



Absolute Tobacco - наситен, твърд вкус. Гъделичка небцето. Подходящ за по-страстни пушачи. 
                                    
Menthol Ice е смесица от истинско охлаждащо усещане в устата и голяма доза свежест. Доста освежава и в устата остава приятен ментолов вкус. По принцип мислех, че няма да ми хареса и по-скоро ще ми прилича на ментолова бонбона, отколкото на цигара, но доста съм грешала. Определено ми допадна.
Vanilla Dreams дава заявка за едно нежно и много деликатно усещане. Много лека и приятна на вкус.
Red Label Tobacco има вкус на същинска твърда цигара с доста наситен и тръпчив вкус. Според мен е за всеки, който предпочита да пуши по-много и доста тежки цигари.
Mocha Mist - уникален фен съм на този вкус. Толкова приятнааааа цигарааа. Оооо, само като се сетя за уникалния й вкус в устата си.... Изпуших я доста бързо, но просто тооолкоова ми хареса. Уникално е усещането да си пиеш сутрешното кафе с тази прелест в ръка. Вкусът е на кафе и е нежен, завладяващ, мек....
Цигарата, която най-често пуша е с вкус на шоколад. Изпитвам едно блаженство докато я пуша. Ултра мека, с приятен вкус и нежна доза топящ се шоколад в устата... Ако трябва да направя класация тази и с вкус на кафе са ми любими и ще ги поставя на първо място!
И нищо, че вече на любимата ми тераса у дома е студено. Нищо, че прибраха външните маси по заведенията. Нищо, че зазимихме навеса на двора у дома. С голям кеф си пуша навсякъде, където реша - дори и в кухнята, когато готвя, дори и на терасата сред спростряното пране, дори и в момента - в леглото на лаптопа и пишеща тази публикация!
До нови срещи и никога не се притеснявайте да приемете нещо ново в живота си! Ще се изненадате колко добро е то!
Усмивки!

0 коментара: