Серум и маска за коса с арганово масло на dr. Оrganic

август 26, 2014 Maia Georgieva 4 Comments

Здраавеййтеее! Тази публикация трябваше да бъде написана преди много много време. Не знам защо все отлагах и не идваше ред на ревюто на тези два продукта на dr. organic. Сега я пиша сециално за една много голяма почитателка на блога ми - Ели, която пожела да разбере повече за тях :)






dr. Оrganic

Organic Moroccan Argan Oil Restorative Treatment Conditioner

Мсаката е в удобна за използване в банята кутия от 200 мл. Капакът на кутията изскача сам при леко повдигане и го няма неприятното развъртане на капаци в банята, които след това да се чудиш къде да сложиш, за да бръкнеш и да си вземеш маска. На цвят е бяла, гъста. Слагам една шепичка върху мокра, измита коса. Нанасям навсякъде - и по дължините, и в корените, и в крайчетата. Оставям така няколко минути в зависимост дали имам търпение да изчакам. Обикновено седя така около 3-5 минути. Изплаквам обилно. Косата става божествена. Изпълнена с жизненост и сила. Придава обем на косата и страшна лъскавина. Сресвам я много по-лесно, дори става само да прокарам пръсти, за да я среша. Не се наелекризира. Използвам я веднъж седмично. Но и това е достатъчно, за да подхраня и засиля косата си. Прекрасен продукт с още по-прекрасни съставки.
Маската съдържа: сок от алое вера, арганово масло, зехтин, карамфилово масло, екстракт от портокал, масло от здравец, масло от лимонени кори, масло от канела, масло от пачули, масло от сандалово дърво, масло от мандаринени кори, масло от дива мента, екстракт от ванилия, масло от джоджен, плодове от колбасово дърво, хибискус, боабаб и витамин Е.
Цената на маската е 25 лева. 





dr. Оrganic

Organic Moroccan Argan Oil Hair Treatment Serum

Това е серум за коса с арганово масло. В много масивно стъклено шишенце с помпичка. 100 мл. е. Използвам го вече около година. Доста икономично е. Все още има - количеството е малко под средата на бутилката. Разбира се, не използвам само този серум. Сменям ги, но бих могла да кажа, че това е един от любимите ми продукти за коса тип кристали. Предпочитам го, защото веднага "подрежда" косата ми и я прави много права, лъскава, гладка и оформена. Не стърчат косъмчета на всички страни и веднага се заглажда. Нанасям серума на мокра коса, не изплаквам. Две-три помпички са достатъчни за моята дълга коса. Понякога в стремежа си да направя косата си по-лъскава и загладена, нанасям повече продукт, но се усеща как косата става леко по-мазна, затова трябва да се внимава да не предозирате количеството, което нанасяте. Аз изстисквам две помпички на ръката си и леко разтривам между двете ръце. След това нанасям по крайчетата, а после и по целите дължини, като минавам косата между двете ръце. С останалото малко количество минавам и в корените. Косата веднага попива серума и мигновено се заглажда и става много хубава. Силно го препоръчвам и веднага щом свърши тази бутикла ще си взема нова, защото просто е must have серум за моята коса. 
Марката dr. Оrganic е уникална по рода си, защото използват единствено естествени съставки за продуктите си.
Серумът съдържа смес от арганово масло, екстракт от арган, бадемово масло, масло от камелия, слънчогледово масло, масло от жожоба, масло Meadowfarm, масло от кукуи, масло от моринга, масло от плод шипка, екстракт от портокал, карамфилово масло, масло от здравец, масло от лимонени кори, масло от пачули, масло от канела, масло от сандалово дърво, масло от дива мента, масло от мандаринени кори, екстракт ванилия, масло от джоджен и витамин Е.
Цената му е около 50 лева.
И двете неща не са тествани върху животни. Не съдържат парабени, SLS, изкуствени аромати и оцветители.
Можете да ги откриете в аптеките :)







Целувки!
Бу

4 коментара:

  1. Заинтригува ме. Каква ти е косата по принцип? Боядисваш ли се?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Косата ми е дълга, никога не съм я боядисвала. Сестра ми се боядисва, също използва серума и много го харесва.

      Изтриване
  2. разкош......не напразно чаках толкова тази публикация.................само коментирай аромата на двата продукта..........чакам с нетърпение следващата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мдааа.... много е хубав серума. След като написах ревюто и си легнах, се сетих, че не споменах нищо за аромата. И двата продукта ми миришат на едно и също. Може би при серумът се усеща много по-силно. Ароматът е доста специфичен, натурален. Доста наситен и запомнящ се е. Когато нанасям от серума, ароматът се разнася из цялата стая, остава и върху косата.

      Изтриване