Пасти за зъби BioDent

декември 05, 2014 Maia Georgieva 0 Comments


От доста време насам исках да пробвам някоя по-различна паста за зъби, която до сега не съм използвала. По принцип купувам едни и същи, които сменям периодично. В последно време зъбите ми са много чувствителни при пиене или ядене на нещо топло или студено. Много е неприятно, но с правилната грижа проблемът изчезва (знам, защото не ми се случва за първи път). Както съм казвала в няколко поста до сега, венците ми не са от най-добрите и са доста чувствителни и не здрави. 

От известно време се мия с тези две пасти за зъби - BioDent Herbal и BioDent Propolis. И двете са много леки и приятни. 

BioDent Хербал
Паста за зъби с екстракт от смрадлика и флуор. Изключително подходяща формула за защита на зъбите и венците. Смрадликата е с доказано противовъзпалително действие, стяга венците и спира кървенето. Флуорът укрепва зъбния емайл срещу появата на кариеси. Пастата отстранява плаката и внимателно почиства повърхността на зъбите от упорити петна. Оставя ги видимо бели и гладки. Освежава устата с ментов вкус и аромат, премахва лош дъх.

BioDent Прополис
Естествена, уникална и изключително щадяща паста за зъби на натурална основа без съдържание на флуор, оцветители и парабени. Съдържа висока концентрация на прополис с анибактериално действие и висококачествени силициеви диоксиди, които дълбоко почистват емайла без да го нараняват. Пастата е клинично тествана с доказан висок противовъзпалителен ефект. Премахва бактериалната плака и връща естествената белота и гладкост на зъбите. Успокоява венците и спира кървенето. Освежава и дезодорира устата с ментов вкус и аромат.
И двете пасти за зъби са в алуминиеви туби по 90 гр. Прочетох, че са направени точно в такива алуминиеви туби със специално лаково покритие от вътрешната страна, за да остане прополисът стабилен. В пластмасовите туби прополисът след време се инактивира. И най-важното :) Алуминиевата туба е биоразградима, а пластмасовата не е! Ето едни производители, които мислят за природата :) Много са приятни и двете пасти за зъби. Харесва ми това, че не са парят и не щипят при използване. Не са никак силни и натъртващи. Почистват много нежно и направо се топят в устата. Оставят хубав свеж дъх. Може би една идея по-любима ми е тази с прополис. Действа много успокояващо на венците ми. Тази с прополис струва 5 лева, а хербал е на 4.50 лв.

0 коментара: